Triki in nasveti za mobitel Galaxy Note9 (šestič)

Tehnik 14. marec 2019 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/6triki-note9-kavcic-mar19-hero.jpg

Tukaj je še naš zadnji članek serije, v kateri smo predstavljali trike in nasvete za mobitel Galaxy Note9. Upamo, da vam bo tudi ta koristil.

Preberite si še prejšnje članke: 1. članek, 2. članek, 3. članek, 4. članek, 5. članek.

Vklop Dolby Atmosa

V Galaxyju Note9 lahko vključimo Dolby Atmos, ki še izboljša zvok mobitela. Vklop je preprost:

 • 1. Najprej z dvema prstoma podrsamo od zgornjega dela mobitela navzdol, tako da se nam pokaže stran s hitrimi nastavitvami.
 • 2. Na strani s hitrimi nastavitvami poiščemo gumb Dolby Atmos in ga vključimo.
 • Vklop Dolby Atmosa je s tem končan. Če želimo še natančneje nastaviti zvok, pritisnemo omenjeni gumb in ga držimo približno eno sekundo, tako da se nam odprejo še dodatne nastavitve Dolby Atmosa. V njih lahko nastavimo, da se zvok optimizira tako, da bo primeren za poslušanje glasbe, glasov ali za videe.

   

  Če na strani, kjer imamo dodatne nastavitve Dolby Atmosa, pritisnemo levo zgoraj na puščico za vrnitev nazaj, se nam odpre stran, kjer lahko vključimo ali izključimo Dolby Atmos za igre.

  Izdelava GIF-a

  V mobitelu Galaxy Note9 lahko zelo enostavno izdelamo GIF, torej krajši izsek nekega videa.

  Postopek je sledeč:

 • 1. Najprej iz mobitela vzamemo pisalo in nato prek spiska aplikacij za pisalo, ki se nam pojavi, odpremo aplikacijo Pametno izbiranje.
 • 2. Nato v aplikaciji Pametno izbiranje pritisnemo ikono z napisom GIF, tako da se nam na zaslonu pokaže okvir za snemanje.
 • 3. Zatem v mobitelu odpremo video, iz katerega želimo narediti izrezek.
 • 4. Za konec le še postavimo omenjeni okvir na video, zaženemo video na želenem mestu in pritisnemo gumb Snemaj, ki je pod okvirjem. Če želimo, lahko pred snemanjem v okvirju tudi nastavimo, kakšno kakovost GIF-a želimo.
 •  

  Ko je GIF narejen, ga lahko delimo, shranimo v svoj mobitel ali pa ga opremimo s kakšnim napisom.

  Verjetno GIF-ov v Galaxyju Note9 ne boste izdelovali pretirano pogosto. Je pa vseeno dobro, da vam mobitel nudi hitro možnost njihovega izdelovanja, kajne?

  Bujenje naprave ob dvigu

  Če želimo, se lahko mobitel Galaxy Note9 prebudi vsakič, ko ga dvignemo. Z dvigom lahko na mobitelu v trenutku vidimo, koliko je ura (to lahko sicer vidimo tudi, če imamo v mobitelu vključeno funkcionalnost, ki nam uro nenehno prikazuje na zaslonu) in v katerih aplikacijah nas čakajo obvestila.

  Kako vključimo to funkcionalnost?

 • 1. Najprej odpremo nastavitve mobitela.
 • 2. V nastavitvah nato izberemo Napredne funkcije.
 • 3. Zatem izberemo Gibi in poteze.
 • 4. Za konec pa vključimo gumb pri možnosti Dvig za bujenje.
 •  

  Čiščenje stekel, ki sta postavljeni čez kamere

  Ko izdelujemo posnetke z Galaxyjem Note9, si želimo, da so ti kar najbolj kakovostni. So pa lahko ti manj kakovostni, kot so lahko, če sta stekli, ki sta postavljeni čez kamere, umazani. Zato je dobro, da pri Galaxju Note9 tu in tam očistimo ti dve stekli. To še posebej velja, če pri mobitelu uporabljamo bralnik prstnih odtisov, ki je tik pod kamerama na zadnjem delu, saj lahko ob njegovi uporabi pomotoma umažemo tudi steklo nad kamerama.

  Vir: samsungmobilepress.com.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  14. marec 2019
  4503
  14. marec 2019
  Triki in nasveti za mobitel Galaxy Note9 (šestič)
  Android