Triki in nasveti za priljubljeni brskalnik Chrome

Tehnik 18. september 2017
/PublishingImages/google-logo-hero.jpg

Pri Tehniku smo se odločili, da vam pokažemo nekaj uporabnih trikov in nasvetov za priljubljeni brskalnik Chrome. Nekaj vam jih bomo pokazali v tem članku, nekaj pa še v kakšen drugem. Vsi triki in nasveti v naših člankih se bodo navezovali na spletni brskalnik Chrome za Windows. Obstaja seveda tudi mobilna aplikacija Chrome, a o trikih in nasvetih zanjo smo pisali že v preteklosti (klik, klik).

Odpiranje želenih spletnih strani ob zagonu brskalnika

Če želimo, nam lahko brskalnik Chrome ob zagonu odpre več »domačih« spletnih strani in ne samo eno. Torej, lahko nam ob vsakem zagonu odpre Facebook, YouTube in Twitter, če te spletne strani najpogosteje gledamo. Lahko pa tudi kakšne druge, če se tako odločimo.

Če želimo, da nam Chrome ob vsakem zagonu odpre točno določene spletne strani, moramo narediti sledeče:

 • Najprej moramo v brskalniku klikniti desno zgoraj na ikono s tremi pikami.
 • Nato moramo v prikazanem meniju izbrati možnost »Nastavitve«.
 • Za tem moramo na strani, kjer so prikazane nastavitve, v področju »Ob zagonu« klikniti na »Upravljanje strani ob zagonu«.
 • Za konec moramo na novi strani izbrati možnost »Odpiranje ustrezne strani ali več strani« in nato prek »Dodaj novo stran« dodati spletne strani, za katere želimo, da se nam ob zagonu Chroma avtomatsko odprejo.
 •  

  Uporaba dodatnih gumbov na miški

  Računalniške miške, ki imajo več programabilnih gumbov, nam lahko zelo olajšajo uporabo brskalnika Chrome. Zato, če spadate med tiste, ki preživijo veliko časa v brskalniku Chrome, se vam vsekakor splača kupiti miško, ki ima več tovrstnih gumbov. Je pa res, da boste morali za takšno miško verjetno odšteti nekaj več denarja. Logitechove miške, ki imajo več programabilnih gumbov, hitro stanejo od 50 do 100 evrov. Je pa res, da so miške tega proizvajalca zares vrhunske tudi v drugih pogledih (nudijo na primer dobro ergonomijo), zato je njihova visoka cena upravičena.

  In kako si lahko olajšamo uporabo Chroma z miško, ki ima več programabilnih gumbov? Tako da v gumbe takšne miške vnesemo bližnjice od Chroma (seznam uporabnih bližnjic bomo napisali v naslednjem članku). V en gumb lahko dodamo na primer bližnjico za zapiranje odprtega zavihka (ta je ctrl+w) in nato s tem gumbom zapiramo odprte zavihke. Takšen način zapiranja zavihkov je precej hitrejši, kot da kliknemo na »x« pri zavihkih. V nek drugi gumb pri miški lahko dodamo na primer bližnjico za osveževanje spletne strani (bližnjica za osveževanje spletne strani je F5). Tudi v tem primeru prihranimo na času oziroma si olajšamo uporabo brskalnika.

  Računanje

  Če moramo kdaj izračunati kakšen matematični račun, nam ni treba odpirati oziroma vzeti kalkulatorja, uporabimo lahko kar brskalnik Chrome, saj zna tudi on računati takšne in drugačne račune. V Chromu lahko računamo enostavno tako, da račun vnesemo v vrstico, ki je namenjena vnašanju internetnih naslovov. Ko račun vnesemo, se pod omenjeno vrstico prikaže rezultat računa.

   

  Vir: blog.google.

  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  18. september 2017
  3656
  18. september 2017
  Triki in nasveti za priljubljeni brskalnik Chrome