Triki in nasveti za priljubljeni brskalnik Chrome (tretjič)

Tehnik 3. oktober 2017
/PublishingImages/2google-priporocila3-hero.jpg

Spodaj smo zapisali še nekaj trikov in nasvetov za brskalnik Chrome (različica za Windows). Predlagamo, da si preberete tudi naša prva dva članka, kjer smo o tem že pisali. Prvi članek najdete na tej povezavi, drugega pa tukaj.

Razširitve

Za Chrome obstaja ogromno takšnih in drugačnih razširitev. Te je vsekakor dobro uporabljati, saj nam nudijo dodatne informacije in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Vse razširitve za Chrome so dostopne na internetnem naslovu https://chrome.google.com/webstore/category/extensions. Checker Plus for Gmail, Photo Zoom for Facebook, StayFocusd in Google Translate (Google Prevajalnik) so samo nekatere razširitve, ki se nam zdijo uporabne. Če jih še ne uporabljate, je zdaj pravi čas, da jih začnete.

Morda bomo na Tehniku kmalu objavili več člankov, v katerih bomo podrobneje predstavili najboljše razširitve za Chrome. Spremljajte nas.

Poskusne funkcije

Če v Chromovo vrstico za vnašanje internetnih naslovov vtipkamo »chrome://flags/« (brez narekovajev, seveda), se nam prikaže več deset poskusnih funkcij, s katerimi lahko delovanje brskalnika dodobra spremenimo. Je pa treba omeniti, da sta lahko zaradi vklopa teh poskusnih funkcij ogroženi naša varnost in zasebnost, poleg tega pa se lahko zaradi njih tudi izbrišejo naši podatki. Vsaj tako so pri Googlu zapisali na strani z omenjenimi funkcijami. Če boste te poskusne funkcije uporabljali, jih boste torej na lastno odgovornost. Nihče namreč ne zagotavlja, da so popolnoma varne.

 

Ustvarjanje več profilov

Če naš Chrome, ki ga imamo na osebnem računalniku, uporablja več oseb, lahko v nastavitvah brskalnika vnesemo več profilov. Tako ima vsaka oseba, ki uporablja naš brskalnik, svoj profil in v njem svoje zaznamke in nastavitve. Torej če naš Chrome uporabljamo mi in pa naša sestra, lahko v nastavitvah nastavimo dva profila, svojega in sestrinega.

Če želimo dodati nov profil v Chrome, moramo v brskalniku klikniti v desnem zgornjem kotu na ikono s tremi pikami, nato v prikaznem meniju izbrati možnost »Nastavitve« in za tem v področju »Osebe« klikniti na »Upravljanje drugih oseb«. Za tem se prikaže novo okno, prek katerega lahko dodamo nov profil. Med profili preklapljamo zelo enostavno tako, da v desnem zgornjem kotu brskalnika kliknemo na ime trenutno odprtega profila in nato v prikazanem meniju izberemo želen drug profil.

Pripenjanje zavihkov

Če želimo, si lahko v Chromu nekaj zavihkov pripnemo. S tem ko si jih pripnemo, Chromu ukažemo, da nam jih odpre ob vsakem zagonu. Posamezen zavihek lahko pripnemo tako, da kliknemo nanj z desnim klikom in nato v prikazanem meniju izberemo možnost »Pripni zavihek«. Na enak način lahko posamezen zavihek tudi odpnemo, le da moramo namesto na »Pripni zavihek« klikniti na »Odpni zavihek«.

 

Vir: blog.google.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. oktober 2017
3677
3. oktober 2017
Triki in nasveti za priljubljeni brskalnik Chrome (tretjič)