Triki za Snapchat

Tehnik 12. december 2017
/PublishingImages/snapchat-novosti-hero.jpg

V lanskem letu smo na Tehniku objavili dva članka (klik, klik), v katerima smo zapisali nekaj (upamo, da uporabnih) trikov za Snapchat. Ker smo od takrat v Snapchatu zasledili še nekaj novih, smo se odločili, da vam jih predstavimo v tem članku. Vsi preverjeno delujejo v Snapchatu za Android.

Hitro predvajanje vseh Zgodb (Stories)

Če želimo v aplikaciji Snapchat predvajati vse Zgodbe naših prijateljev, nam vseh njihovih Zgodb ni treba posamezno označiti, da bi jih lahko videli. Enostavno lahko v desnem spodnjem delu zaslona z Zgodbami pritisnemo na ikono s tremi krogi in aplikacija nam bo samodejno označila vse Zgodbe. Nato le še pritisnemo na gumb za predvajanje in že gledamo Zgodbe.

Prepoznavanje skladb

To, da obstajajo aplikacije, ki nam povedo, katera skladba se predvaja v naši okolici, večina uporabnikov mobilnih naprav že ve. Marsikdo pa še ne ve, da se takšna aplikacija (Shazam) nahaja kar v aplikaciji Snapchat. Tako lahko ugotovimo, katera skladba se predvaja v naši okolici kar prek Snapchata.

In kako lahko v aplikaciji Snapchat ugotovimo, katera skladba se predvaja v naši okolici? Preprosto. V aplikaciji se postavimo na zaslon, na katerem se snema, in s prstom pritisnemo nekam na sredino zaslona ter prst zadržimo. Ko to storimo, se nam na zaslonu po nekaj sekundah pokaže, katera skladba se predvaja v okolici.

 

Zumiranje pri snemanju videov

Če v aplikaciji Snapchat s prstom pritisnemo na gumb za snemanje in prst samo zadržimo na tem gumbu, dobimo videoposnetek, ki ni zumiran. Aplikacija pa nam tudi omogoča, da posnetek med snemanjem zumiramo. To naredimo tako, da prsta ne zadržimo samo na mestu na gumbu, ampak ga podrsamo gor ali dol po zaslonu. Na ta način posnetek približamo ali oddaljimo.

Spreminjanje imen

Uporabnikom, ki jih imamo v Snapchatu, lahko spremenimo ime. Tako se nam v aplikaciji ne prikazujejo pod njihovim imenom, temveč pod imenom, ki smo jim ga mi določili. Ime nekemu uporabniku spremenimo tako, da se v aplikaciji najprej postavimo na zaslon, na katerem se snema, in nato levo zgoraj pritisnemo na Snapchatov logotip. Za tem v prikazanem meniju pritisnemo na »My Friends« in nato za sekundo še na osebo, ki ji želimo spremeniti ime. Nato v novem oknu pritisnemo na »Settings« in za tem še na »Edit Name«. Ko to storimo, se nam pokaže okno s starim imenom uporabnika. V tem oknu lahko uporabniku nato določimo novo ime.

 

Skeniranje QR-kod

Z aplikacijo Snapchat lahko skeniramo tudi QR-kode. Tako nam na mobilni napravi ni treba naložiti še ene ločene aplikacije, ki zna skenirati omenjene kode.

V aplikaciji Snapchat poteka skeniranje QR-kod na dokaj podoben način kot prepoznavanje skladb. Najprej se postavimo na zaslon, na katerem se snema, in nato na tem zaslonu ujamemo želeno QR-kodo ter za sekundo s prstom pritisnemo na kodo. Ko to storimo, nam aplikacija ponudi možnost odpiranja internetnega naslova, ki se nahaja za QR-kodo.

Vir: play.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. december 2017
3778
13. december 2017
Triki za Snapchat
iOS, Android