Tudi Twitter je stopil na prste kriptovalutam

Tehnik 3. april 2018
/PublishingImages/twitter-kripto-mar18-hero.jpg

V svetu kriptovalut ni več vse tako rožnato, kot je bilo še pred nekaj meseci, ko so vrednosti kriptovalut segale v nebo. V prvih tednih letošnjega leta so najprej začele vrednosti kriptovalut konkretno padati, nato pa so se proti kriptovalutam zarotili še tehnološki velikani.

Pred nekaj tedni je Facebook kot prvi tehnološki velikan prepovedal oglase, ki se navezujejo na kriptovalute, ICO-je in binarne opcije. Podobno je kasneje storil tudi Google. Sedaj pa se je Googlu in Facebooku pridružil še Twitter. Ta je namreč prepovedal oglaševanje ICO-jev in prodaje kriptožetonov.

 

Ni presenetljivo, da so se omenjeni trije giganti odločili, da kritpovalutam stopijo na prste. Njihovi uporabniki so bili namreč lahko z oglasi za kriptovalute prevarani.

Največja oziroma najbolj priljubljena kriptovaluta Bitcoin je v lanskem decembru dosegla vrednost kar 20 tisoč dolarjev, v času pisanja tega članka pa je bila vredna le še dobrih 8 tisoč dolarjev (približno 6.500 evrov). Bomo videli, ali se še lahko pobere in postavi nove rekordne vrednosti.

Vira: business.twitter.com, flickr.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. april 2018
3957
3. april 2018
Tudi Twitter je stopil na prste kriptovalutam