TViN: spletna televizija na vašem mobilnem zaslonu

Nina Križaj 6. junij 2017
/PublishingImages/tvin-tehnik-hero.jpg

Gledanje televizije je v zadnjih letih doživelo pravo revolucijo. Še nedolgo nazaj smo na novo epizodo svoje najljubše serije ali ogled težko pričakovane tekme čakali doma pred televizorjem, vezani na TV-spored. Ti časi so se z novimi tehnologijami in internetom seveda spremenili, TViN pa nam je omogočil veliko udobnejše in bolj fleksibilno spremljanje priljubljenih vsebin.

Ne glede na to, ali ste tudi vi že njegov uporabnik ali pa to nameravate šele postati, boste v njem zagotovo prepoznali številne prednosti, ki vam bodo olajšale življenje. Poglejmo, zakaj je tako priljubljen in zakaj se je usidral že na mnogo mobilnih zaslonov.

 

Televizija, ki jo vzamete na pot

Saj poznate nerodno situacijo, ko pridete pred domači televizor, da bi gledali svojo priljubljeno oddajo, a na kavču zagledate nekoga, ki vas je prehitel in zasegel daljinca? TViN vam bo pomagal ohraniti mirne živce, saj ga lahko v tem primeru preprosto odprete na svoji mobilni napravi in nemoteno gledate katerikoli TV-program želite. Spletna televizija TViN je namreč edina televizija, ki jo lahko gledate vedno in povsod. Uporabniki pester nabor programov lahko spremljajo na računalnikih, tablicah pa tudi mobitelih. Koristil pa vam bo seveda tudi zunaj doma, saj ga lahko spremljate kjerkoli v Sloveniji (po glasovanju Evropskega parlamenta bo kmalu to mogoče tudi kjerkoli v EU), le svoje mobilne naprave ne pozabite doma. Odličen je na primer za uporabo na vikendu, in dopust tako postane še bolj lagoden. Oglejte si ponudbo Vikend TV.

​​ 

Vaša najljubša TV-vsebina vas poišče kar sama

Da bi vam bilo ob TViN-u dolgčas, je nemogoč scenarij. Nudi vam namreč več kot 100 TV-programov, ki so vam vedno na voljo (nabor programov je odvisen od vašega naročniškega razmerja). A naj vas ne skrbi, da bi se v tako zelo pestri ponudbi izgubili, saj TViN nekaj dela opravi namesto vas. Na njem najdete pregleden TV-spored, TViN pa vam celo priporoča vaše najljubše vsebine glede na vaše predhodne izbire. Pri iskanju programa lahko izbirate tudi kategorije in tako filtrirate ponudbo (npr. izberete filmski, nacionalni, glasbeni program, risanke, šport …).

Do priporočil enostavno dostopate s klikom na ikono uporabnika:
 

Če želite določeno oddajo pogledati, a se bojite, da v prihodnjih dneh ne boste imeli časa, pa si lahko nastavite tudi snemanje posamezne oddaje na vašem BOX-u. Programe si lahko dodajate med priljubljene in jih ohranite na vrhu seznama drugih TV-programov. TViN pa nudi še mnogo drugih »bombončkov«, kot so enostavno iskanje s ključno besedo, pregled vseh oddaj, ki sledijo, prek priporočenih vsebin pa si lahko tudi ogledate preostale dele izbrane serije, ki so na voljo za ogled.

Zamudili svojo najljubšo oddajo? Sploh ni težava!

TViN poskrbi, da TV-spored ne kroji vašega urnika, saj lahko TV-oddaje pogledate za nazaj z možnostjo Ogled nazaj, in to kar za 7 dni. Z enim samim klikom je TV-vsebino mogoče ogledati v celoti, kadarkoli v roku enega tedna. Za oddaje, ki jih ne želite zamuditi, pa si lahko nastavite tudi opomnik, ki ga prejmete prek SMS-a ali e-pošte. ​

Do storitve Ogled nazaj pridete s klikom na spodnjo rumeno ikono​:
 

Svoje najljubše vsebine shranite, dostopajte do njih kjerkoli in jih delite s prijatelji

Do svojih filmov, glasbe, fotografij in pomembnih dokumentov lahko prek TViN-a dostopate vedno in povsod, ko jih potrebujete, na svojem računalniku, tablici, mobitelu ali BOX-u, tudi ko niste doma. Prek TViN-a jih preprosto shranite v TViN Shrambo, varen prostor v oblaku, ki vam je na voljo kjerkoli in kadarkoli. Lahko jo uporabljate prek spletne aplikacije TViN, prek namizne aplikacije za računalnike (Windows in Mac) in seveda tudi na mobitelih in tablicah z mobilno aplikacijo TViN (na voljo za Android, iOS in Windows Phone 8).

TViN Shramba vam omogoča:

  • ogled in shranjevanje videoposnetkov, glasbe, fotografij in drugih dokumentov v enoten prostor v internetni shrambi (vaše vsebine so varno shranjene na strežnikih v Sloveniji);
  • dostop do storitve prek računalnika, tablice, mobitela in televizorja oz. BOX-a;
  • slovenski uporabniški vmesnik omogoča t. i. transcoding, kar pomeni, da se pri prenosu videodatotek različnih formatov predvajanje datoteke prilagodi napravi;
  • varen prenos datotek med različnimi napravami;
  • skupinsko delo na deljenih mapah in deljenje datotek s prijatelji prek javne povezave, e-pošte, Facebooka ali Twitterja.

Nepogrešljiv za nogometne navdušence

TViN je obvezna »oprema« za vse, ki ne morete brez spremljanja tekem na nogometnih zelenicah. Tudi v sezoni 2017/18 boste namreč lahko vse tekme Prve lige Telekoma Slovenije spremljali prek aplikacije TViN, prav tako pa na programskem mestu 501 televizije Telekoma Slovenije. Na voljo so prenosi v živo in arhiv preteklih tekem, razdeljen po krogih. Prva slovenska nogometna liga Telekom Slovenije je za vse navijače največjih slovenskih klubov ponovno dostopna v celoti.

 

Zakaj bi hodili v kino, če lahko kino pride k vam?

Seznam vseh prednosti TViN-a se kar noče končati. Znotraj aplikacije se nahaja še DKino, vaš osebni kinematograf, ki največje hollywoodske uspešnice pripelje v udobje vašega doma. Prinaša več kot 800 priljubljenih filmov, ki si jih lahko izposodite za 48 ur. Tako si lahko vsa družina za pol cene ene kinovstopnice ogleda najnovejši film ali risanko. Aktualni filmski hiti so v videoteki na voljo kmalu zatem, ko zapustijo kinematografe. Vsi filmi oz. risanke so podnaslovljeni ali sinhronizirani. Za lažji izbor si oglejte kategoriji Najnovejše in Najbolj gledano.

Namig: četrtek je dan za DKino, zato vsak četrtek preverite najbolj vroče filme ta hip.

Kje dobite aplikacijo TViN za mobilne naprave in kje dostopate do TViN-a na računalniku?

Kdo lahko dostopa do videovsebin na TViN-u?

Dostop do TViN-a je omogočen naročnikom mobilnih storitev in/ali fiksnih storitev Telekoma Slovenije. Prijavite se z e-naslovom in geslom, ki ju uporabljate za dostop do Mojega Telekoma.

Več informacij o TVIN-u:

O TViN-u.

TViN Prijava

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. junij 2017
3478
8. junij 2017
TViN: spletna televizija na vašem mobilnem zaslonu
Android, iOS