uController helikoper Elf - test v zraku

Jan Omahen 24. september 2013
/PublishingImages/IMG_0208.jpg

Mali helikopter Elf ni prva leteča zadeva, ki smo jo testirali na Tehniku. Pred nekaj meseci sem na testno vožnjo popeljal Parrot AR.Drone. Elf ima pred priljubljenim kvadrikopterjem veliko prednost, šestkrat manjšo ceno. Kako pa se odreže v zraku?

Gre za igračo, zato se v to, kaj ga drži v zraku, ne bom spuščal. Paket vsebuje helikopter, USB-kabel za polnjenje, daljinski upravljalnik (6 AA baterij), priključek za telefon (daljinec) ter rezervne dele, ki znajo biti ob neprevidni vožnji še kako koristni. Medtem ko daljinski upravljalnik zdrži dolgo, se zabava z Elfom konča po nekaj minutah, potem sledi polnjenje. Meni ljubši je bil način upravljanja helikopterja prek telefona, predvsem ker je ta način priročnejši, saj je telefon vedno pri roki. Na telefon namestiš aplikacijo uController (ta je na voljo za Android in iOS), prek vhoda za slušalke zagotoviš IR povezavo s helikopterjem in že si v zraku.

Kdor visoko leta ...

Helikopter je kar nekaj časa preživel v zraku in velikokrat trdo pristal ali pa se zaletel v vse možne predmete. Kljub temu je ostal cel in rezervnih delov nisem potreboval. Da propelerji pri nesrečah in padcih ostanejo celi, zagotovo veliko pripomore to, da propeler ni zares trden ampak se skoraj zloži. Na fotografijah torej helikopter ni polomljen, le v mirujočem stanju je :)

V zraku je nadzor dober, še posebej če imamo v  mislih, da gre za igračo in ne vohunski helikopter ameriške vojske. Sprednja stran helikopterja ima vgrajeno lučko, ki jo vklopiš prek daljinskega upravljalnika. Preizkusil sem celo vožnjo s pomočjo žiroskopa, ki jo priporočam zgolj za zunanjo uporabo, saj je panika, ko nimaš najboljše kontrole nad helikopterjem, ki napada tvojo televizijo, kar velika :)

Elf ima pomankljivosti, je pa izredno zabaven in tako poteši vsa pričakovanja in želje. Poleg Elfa je v seriji na voljo še nekaj helikopterjev z različnimi lastnostmi in cenami. Svojega si lahko zagotoviš v prodajalnah Akustika Group za ceno približno 50 EUR.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1110
24. september 2013
uController helikoper Elf - test v zraku