Udarno na NEO: Kmetija, Tačke na patrulji in YouTube

Igor Harb in Tamara Harb 23. oktober 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/udarno-na-neo-harb-okt21-hero.jpg

Glasovni ukazi so s prihodom platforme NEO našli pot v številne slovenske domove, novi podatki pa kažejo, da jih uporablja vse več uporabnikov, očitno predvsem najmlajših. Še zmeraj so na vrhu lestvice imena televizijskih programov, vse več uporabnikov pa išče tudi specifične vsebine.

Po podatkih za september, je najbolj iskano geslo ime najbolj gledane televizijske postaje v Sloveniji, POP TV, sledilo pa je ime drugega najbolj gledanega kanala, TV Slovenija 1. Zato pa je prvič že na tretjem mestu ime oddaje, konkretno resničnostne oddaje Kmetija. Zanimivo je tik pri vrhu tudi YouTube, ki ga je prav tako mogoče priklicati z NEO daljincem za ogled videov na velikem zaslonu. Temu nato sledijo gesla z naslovi otroških oddaj: Tačke na patrulji, Pujsa Pepa, Maša in medved, Barbie, Telebajski, Spuži kvadratnik in številne druge. Le korak za njimi so druge najbolj priljubljene oddaje, denimo Masterchef, Najini mostovi, Prijatelji in celo stalnica britanskih kriminalk Umori na podeželju.

Poleg iskanja vsebin uporabniki svojim komunikatorjem NEO Smartbox naročajo tudi upravljanje drugih funkcij, denimo prikaz vremena, kljub novi generaciji dostopa do vsebin pa je še zmeraj izjemno priljubljen tudi dostop do dobrega starega Teleteksta. Sicer pa lahko NEO Smartbox z glasovnim ukazom tudi utiša televizor, spremeni glasnost ali program, preklopi na drug profil in celo upravlja s pametnim domom.

NEO Igre za nagrado

Seveda je NEO Smartbox tudi igralna konzola, saj s storitvijo NEO Igre omogoča igranje širokega in pestrega nabora iger. Naročniška storitev prinaša takojšnji dostop do skoraj 100 iger različnih žanrovopremljenih s starostnimi priporočili. Iger ni potrebno posebej nameščati, saj gre za storitev v oblaku, priklopiti moramo le igralni plošček. Storitev je priljubljena med uporabniki, poleg tega pa tudi vse bolj priznana, saj je nedavno prejela nominacijo za najbolj inovativno storitev plačljive televizije na Video Tech Innovation Awards, ki jih bodo podelili konec novembra v Londonu.

Najnovejše igre smo nedavno predstavili v Tehniku, tukaj pa najdete še celoten seznam iger.

Poleg najbolj vročih vsebin, ki so na voljo že z glasovnimi ukazi, NEO omogoča tudi enak nabor kanalov na vseh vmesnikih (TV, aplikacije in splet), hitro preklapljanje, teme z različnimi razporeditvami in barvnimi shemami, razvrščanje filmov v videotekah po ocenah iz Rotten Tomatoes in IMDb, pa tudi iskanje po vsebinah v knjižnici YouTube in videoteki Voyo.

Če še ne uporabljate NEO, ga lahko tudi brezplačno preizkusite za 30 dni; na spletni strani neo.io le izpolnite obrazec in prejeli boste začasno geslo za dostop. Prijava: https://neo.io/prijava/promo-koda


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
23. oktober 2021
5792
23. oktober 2021
Udarno na NEO: Kmetija, Tačke na patrulji in YouTube