Želite ugoden mobitel 5G? Galaxy A32 5G bi bil morda lahko idealen za vas

Tehnik 19. februar 2021 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/galaxy-a32-5g-kavcic-feb21-hero.jpg

Omrežje 5G ni več neka oddaljena prihodnost. Je sedanjost. Takšno omrežje že lahko uporabljate v Sloveniji, saj smo ga pri Telekomu Slovenije že omogočili. Če želite izkusiti naše 5G-omrežje, potrebujete paket Naj 5G ali storitev 5G. Seveda pa tudi primeren mobitel. Tukaj si lahko ogledate 5G-mobitele, ki jih prodajamo pri nas. Večinoma gre za mobitele višjega kakovostnega (in cenovnega) ranga.

Doslej so 5G-omrežja podpirali predvsem mobiteli višjega kakovostnega ranga, lahko pa pričakujemo, da se bo v prihodnosti to spremenilo in jih bodo tudi številni slabši in cenejši modeli. Samsung je do danes ponudil že kar nekaj 5G-mobitelov. Večinoma gre za dražje modele. Najdemo pa vmes tudi Galaxy A42 5G, ki je cenejši in ga imamo pri nas v ponudbi. Je pa Samsung v letošnjem letu predstavil tudi model Galaxy A32 5G, ki bi utegnil imeti podobno oziroma nižjo ceno od Galaxyja A42 5G pri nas in ki prav tako podpira 5G-omrežja. Pri Tehniku smo se odločili, da vam ta mobitel nekoliko predstavimo, saj bi bil lahko odlična vstopnica v 5G-omrežje za tiste, ki si dražjih modelov ne morejo privoščiti.

Povsem mogoče je, da bomo pri Telekomu Slovenije Galaxyja A32 5G uvrstili v ponudbo. Priporočamo, da spremljate našo ponudbo Samsungovih mobitelov.

Predstavitev mobitela Galaxy A32 5G

Ena glavnih lastnosti mobitela Galaxy A32 5G je, kot omenjeno, da podpira 5G-omrežja. Pričakujemo torej lahko, da je nalaganje in predvajanje spletnih vsebin zelo tekoče. Seveda, če se z njim priklopimo v 5G-omrežje.

Je pa Galaxy A32 5G zanimiv tudi zaradi svojega videza. Vizualno namreč odstopa od Samsungovih zadnjih mobitelov. Zakaj? Kamer na zadnjem delu nima postavljenih v izbočen modul, česar smo vajeni pri drugih Samsungovih mobitelih novejšega datuma. Te ima postavljene ločeno.

Njegov sprednji del ni tako poseben. Ima dokaj tanke robove okrog zaslona, z izjemo spodnjega, in zarezo oziroma zavihek v zgornjem delu, ki je namenjen sprednji kameri.

 

Galaxy A32 5G se seveda ne more kosati z mobiteli Galaxy S21. Je pa ta novinec vseeno zelo soliden. Ima TFT-zaslon s 6,5-palčno diagonalo in ločljivostjo HD+. Zaradi velikega zaslona je precej velik oziroma masiven. Naj vas njegovo ime ne zavede.

Mobitel ima na zadnjem delu štiri kamere. Glavno (48 MP), zelo široko (8 MP), makro (5 MP) in za globino (2 MP). Spredaj pa eno s 13 MP. Ne pričakujte pa, da boste lahko s temi kamerami delali tako vrhunske posnetke kot z mobiteli Galaxy S21.

 

V notranjosti Galaxyja A32 5G se nahaja 8-jedrni procesor, 4 GB/6 GB/8 GB RAM pomnilnika in 128 GB internega spomina. Slednjega lahko uporabnik razširi z mikro SD-karticami. Seveda pa lahko dodaten prostor za fotografije, videoposnetke in druge datoteke pridobi tudi z uporabo storitev za shranjevanje v oblaku. Od procesorja pri tem mobitelu ni pričakovati čudežev, verjamemo pa, da vseeno zelo solidno opravlja naloge, ki mu jih uporabnik zada.

Galaxy A32 5G ima baterijo s kar 5.000 mAh. Baterija je torej tako velika kot tista pri Samsungovemu težkokategorniku Galaxy S21 Ultra 5G. Verjamemo pa, da Galaxy A32 5G porabi za delovanje manj energije kot slednji, kar pomeni daljše delovanje ob enem polnjenju.

Samsung je Galaxyja A32 5G odel v štiri barvne različice; črno, belo, vijolično in modro. Ne bomo presenečeni, če ga bo v prihodnosti ponudil še v kakšni.

Če potegnemo črto, Galaxy A32 5G je zelo zanimiv mobitel, ki bi lahko prepričal marsikaterega kupca. Ga boste kupili, če ga bomo prodajali pri nas?

Specifikacije mobitela Galaxy A32 5G

 • Procesor: 8-jedrni (2x 2,0 GHz + 6x 2,0 GHz)
 • Zaslon: 6,5-palčni TFT z ločljivostjo HD+
 • RAM pomnilnika: 4 GB/6 GB/8 GB
 • Interni spomin: 128 GB (možnost razširitve z mikro SD-karticami)
 • Zadnje kamere: glavna (48 MP, F1.8) + zelo široka (8 MP, F2.2) + makro (5 MP, F2.4) + za globino (2 MP, F2.4)
 • Sprednja kamera: 13 MP, F2.2
 • Dimenzije: 164,2 mm x 76,1 mm x 9,1 mm
 • Teža: 205 g (teža je lahko drugačna)
 • Baterija: 5.000 mAh (tipična vrednost)
 • 5G: da
 • Barve: črna (Awesome Black), bela (Awesome White), vijoličasta (Awesome Violet) in modra (Awesome Blue)
 • Drugo: bralnik prstnih odtisov na stranskem delu

 • Vira: Samsungmobilepress.com, Telekom.si.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  19. februar 2021
  5571
  19. februar 2021
  Želite ugoden mobitel 5G? Galaxy A32 5G bi bil morda lahko idealen za vas