Uporabne Chromove razširitve za iskanje takšnih in drugačnih stvari

Tehnik 4. januar 2018
/PublishingImages/google-drugace-hero.jpg

V tem članku vam bomo predlagali nekaj super razširitev za Chrome, ki se nanašajo na tako in drugačno iskanje po internetu. Verjamemo, da vam bodo koristile. Vse tokratne razširitve delujejo na Chromu za Windows.

Google Dictionary

Včasih se nam zgodi, da na spletu zasledimo kakšno besedo, za katero bi radi dobili razlago. V takih primerih nam lahko pride prav razširitev Google Dictionary, prek katere lahko poiščemo razlage besed. Do razlage neke besede lahko s pomočjo Google Dictionary pridemo v hipu, in sicer tako, da besedo z miško na spletni strani označimo, in nato se nam pojavi razlaga.

Razširitev Google Dictionary na žalost ne podpira slovenskega jezika. Če označimo neko slovensko besedo, tako ne dobimo razlage te besede, temveč njen prevod v angleški jezik. Kar pa je po eni strani tudi dobro.

 

GIPHY for Chrome

V razširitvi GIPHY for Chrome lahko poiščemo take in drugačne GIF-e in jih nato prilepimo na Facebook oziroma na kakšno drugo spletno mesto. Nekoliko starejši uporabniki nad to razširitvijo verjetno ne boste pretirano navdušeni, mlajši pa verjamemo, da bi jo oziroma jo boste s pridom uporabljali.

Google Podobne strani

Razširitev Google Podobne strani nam poišče spletne strani, ki so podobne tisti, ki jo imamo odprto. Če imamo na primer odprto neko spletno stran, ki nam prikazuje videe, nam lahko razširitev Google Podobne strani pokaže, katere so še spletne strani, ki nam prikazujejo videe. Tu in tam nam ta razširitev lahko pride zelo prav! Razširitev Google Podobne strani so sicer izdelali Googlovi razvijalci.

Booking.com for Chrome

Če radi potujete, potem verjetno poznate spletno stran booking.com, prek katere lahko poiščete hotele na določeni lokaciji, cene teh hotelov in podobno. Če booking.com uporabljate, se vam vsekakor izplača v Chrome namestiti razširitev Booking.com for Chrome, ki je podaljšek omenjene spletne strani, in lahko prek nje hitro poiščete hotele ter prejmete razna obvestila.

TinEye Reverse Image Search

Razširitev TinEye Reverse Image Search nam omogoča, da poiščemo, kjer točno na spletu se nahaja neka določena slika, ki jo zasledimo. Prek te razširitve lahko najdemo tudi podvojene različice slik, ki imajo višjo ločljivost. Uporaba razširitve TinEye Reverse Image Search je sila preprosta. Ko si jo namestimo, lahko z desno kliknemo na spletnih straneh na poljubno sliko in nato v prikazanem meniju izberemo možnost »Search Image on TinEye. Ko to storimo, se nam v novem zavihku pokaže, kje vse je izbrana slika še na spletu in v kakšni ločljivosti.

SearchPreview

Razširitev SearchPreview izboljša prikaz zadetkov na nekaterih najbolj priljubljenih iskalnikih (Google, Bing …). K zadetkom med drugim doda majhno predogledno sliko spletne strani, lahko pa tudi posebno stopnjo priljubljenosti spletne strani. Kako vse skupaj izgleda v praksi, preizkusite kar sami oziroma si poglejte priloženo sliko spodaj.

 

Vira: blog.google/press, chrome.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. januar 2018
3800
4. januar 2018
Uporabne Chromove razširitve za iskanje takšnih in drugačnih stvari