USB dodatek za hitrejše polnjenje mobitela

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/practical-meter-charging.jpg

Prenosni računalniki so za marsikoga postali tudi prenosni polnilci za mobitele. A kljub temu je ekipa, ki je s pomočjo strani Kickstarter uspešno izdala lonček kuhaj za polnjenje mobilnih naprav, ugotovila, da nekateri kabli in prenosniki omejujejo hitrost polnjenja mobitelov. iPhone recimo na prenosnikih Windows potrebuje občutno več časa za polnjenje kot na prenosnikih Mac. Rešitev v obliki USB dodatka Practical Meter ponuja možnost, da odkrijemo počasne vire polnjenja in s posebnim kablom polnjenje mobitela celo pohitrimo.

Practical Meter je preprosta naprava, ki jo vstavimo med vir napajanja in napajalni kabel. Na ohišju ima pet črtic, ki prikazujejo, koliko električne energije ponuja trenuten vir (ena črtica predstavlja en vat). Tako lahko za vsak vir elektrike preverimo, koliko moči dejansko ponuja in izberemo najbolj učinkovitega. Najbolj učinkoviti so seveda viri, ki dosegajo vseh pet črtic oziroma vseh 5 vatov, ki jih lahko mobitel izkoristi pri polnjenju. Paketu bo priložen tudi poseben napajalni kabel z Mini USB, Micro USB in Applovim klasičnim 30-pinskim konektorjem, ki naj bi omogočil maksimalno hitro polnjene naprav.

Practical Meter bomo lahko uporabili tako pri polnjenju mobitela s prenosnika kot pri polnjenju z električne vtičnice, sončnim polnilcem, USB polnilcem v avtu in drugih USB virov elektrike. Poleg mobitelov bo sistem uporaben tudi za polnjenje fotoaparatov, predvajalnikov MP3 glasbe in drugih manjših mobilnih naprav. Practical Meter bo deloval tudi s tablicami, ki lahko uporabljajo do 10 vatov elektrike, čeprav bo tudi v tem primeru z lučkami LED zmožen prikazovati do 5 vatov.

Projekt je na Kickstarterju želel zbrati dokaj skromnih 9.999 USD. Cilj je bil seveda zelo hitro presežen in projekt se počasi že bliža meji 90.000 dolarjev. Če se ti zdi ideja zanimiva, si lahko tudi ti do 25. julija preko Kickstarterja zagotoviš svoj Practical Meter komplet z USB ključkom in posebnim kablom za 19 ameriških dolarjev, plus 5 dolarjev poštnine v naše kraje. Predviden datum dobave kompletov je letošnji september.

Podrobno predstavitev delovanja te preproste napravice in ozadje nastanka si lahko ogledaš v spodnjem videu.​

 


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
539
3. oktober 2013
USB dodatek za hitrejše polnjenje mobitela