V VB je odprla vrata klinika za odvajanje od interneta

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/klinika.jpg

Internet je razmeroma mlad izum, ki osvaja svet od leta 2000. Mobilni internet je šele na pohodu, pa vendar, internet je internet. V Veliki Britaniji so pred časom odprli kliniko za zdravljenje najstnikov od odvisnosti od interneta. Včasih so se starši bali, da ne bomo odvisni od cigaret ali česa hujšega, npr. drog, danes je pa problem že internet.

Program za odvajanje odvisnosti od interneta je ustvarila bolnišnica Capio Nightingale v Londonu. Namenjen je predvsem najstnikom med 15. in 17. letom, čeprav lahko sodelujejo tudi že 12-letniki. Pacienti se bodo lahko odločili za intenzivno terapijo z dnevno oskrbo ali pa za skupinsko terapijo.

Takšne novice nas v sodobnem svetu žal ne bi smele več tako šokirati, pa nas vseeno. Vendar poglejmo iz druge strani: že skoraj vsak najstnik ima mobitel, ki ima dostop do Facebooka, Twitterja in še katerega od znanih socialnih omrežij. Med poukom se večina dolgočasi in če je le možnost, posežejo po mobitelu in osvežijo stanje na Facebooku.

Mislim, da bo oz. je odvisnost od interneta vse večji problem, predvsem zaradi zmeraj lažjega dostopa do interneta. Zase vem, da sem že dokaj odvisen, prijatelji bi zagotovo rekli, da popolnoma, ampak lahko trdim, da tako hudo še ni. Če se le da, grem kam tudi brez svojega pametnega mobitela in se malo odklopim od vsega skupaj.

Pojdite v naravo brez mobitela in presenečeni boste, koliko stvari boste spet opazili. Pomlad je kot nalašč za to, kajne?

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
625
24. september 2013
V VB je odprla vrata klinika za odvajanje od interneta