Več kot 200.000 aktivnih naprav NEO

Tehnik 2. marec 2023 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/200k-naprav-tehnik-mar23-hero.jpg

Slovenski uporabniki so posvojili platformo za digitalno življenje NEO, ki je v dnevno sobo prinesla povsem novo izkušnjo gledanja televizije, digitalne zabave in upravljanja pametnega doma. V teh dneh so pri Telekomu Slovenije zabeležili priklop dvestotisoče naprave NEO Smartbox, s katero lahko uporabniki spremljajo televizijske programe in z glasovnimi ukazi naročajo, katero oddajo željo gledati.

NEO je osrednje vozlišče domače zabave in pametnega doma, saj omogoča preprost dostop do številnih funkcionalnosti, ki presegajo zgolj osnovno izkušnjo gledanja televizije. Uporabniku platforme NEO tako ni treba vedeti, na kateri številki je kateri televizijski kanal, saj zadošča, da na daljincu pritisne gumb z mikrofonom in izreče njegovo ime, lahko tudi kar ime oddaje, ki bi jo rad gledal, nove vroče serije, filma ali pa tudi vseh filmov določenega igralca ali žanra. Tako iskanje ne prikaže zgolj rezultatov, ki so trenutno na sporedu, temveč tudi tiste, kar je na voljo v sklopu ogleda nazaj in v videotekah Telekoma Slovenije.Več kot le televizija

Hkrati NEO ponuja možnost upravljanja naprav pametnega doma, prav tako z uporabo glasovnih ukazov. Tako lahko prižigamo luči, dvigujemo rolete ali pa dostopamo do posnetkov varnostnih kamer in alarmov. Uporabniki, ki so priključeni v optično omrežje Telekoma Slovenije lahko izkoristijo tudi možnost igranja iger iz oblaka s storitvijo NEO Igre, ki naročnikom ponuja možnost takojšnjega igranja prek 150 iger z igralnim ploščkom kar neposredno iz komunikatorja NEO SmartBox.NEO je mogoče uporabljati na TV komunikatorju NEO Smartbox, izkušnjo gledanja televizije in vsega ostalega pa lahko prenesemo tudi na pametni telefon z aplikacijo NEO za iOS in Android, do vsebin lahko dostopamo prek brskalnika na neo.io, če imamo doma dva pametna televizorja, pa lahko NEO uporabljamo tudi na drugem televizorju kot aplikacijo na izbranih televizorjih LG, Samsung, Sony, Philips in drugih. Pri tem je mogoče ustvariti profile za različne uporabnike, tako da priporočilni algoritem ugotovi, da ste vi tisti, ki najraje gledate The Last of Us, otrok pa Backa Jona in tako dobita vsak svoja priporočila. Ob tem lahko otroške profile tudi omejite na vsebine, ki so primerne za določeno starost in izbirate med naborom risank in programov v sklopu Otroškega parka.

kupi

Vse te funkcionalnosti so dokaz, da NEO ni zgolj za gledanje televizije, temveč je res prava platforma za digitalno življenje, 200.000 priključenih komunikatorjev NEO Smartbox pa kaže, da so jo slovenska gospodinjstva vzela za svojo.

Sami preizkusite, kaj vse NEO zna

Za vas smo pripravili več kot 45 predstavitvenih mest NEO, kjer lahko sami preizkusite, kaj vse NEO zna. Najdete jih v Telekomovih centrih in pri izbranih pooblaščenih prodajalcih.

 

Obiščite najbližje predstavitveno mesto NEO in odkrijte neskončne možnosti zabave.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
2. marec 2023
6122
2. marec 2023
Več kot 200.000 aktivnih naprav NEO