Vrnila se je legendarna Nokia 3310.

Matic Tomšič 27. februar 2017
/PublishingImages/nove-nokie-2017-hero.jpg

Finsko tehnološko podjetje HMD Global je na trg vrnilo pametne telefone znamke Nokia. Dan pred začetkom Svetovnega kongresa mobilne telefonije so predstavili tri modele - Nokia 3, 5 in 6. Pridružil se jim je tudi prerojeni klasični mobilni telefon Nokia 3310, ki velja za enega najboljših in najbolje prodajanih vseh časov.

Nokia 6

Najbolj premijski od trojice predstavljenih pametnih telefonov znamke Nokia.

 

Ima 14-centimetrski zaslon z ločljivostjo Full HD, 3 gigabajte pomnilnika RAM in osemjedrni procesor Snapdragon 430, ki spada v nižji srednji razred. Izdelan je iz enega kosa aluminija. Ima tudi 32 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov in fotoaparat s 16 milijoni slikovnih točk.

HMD Global bo Nokio 6 prodajal na vseh svetovnih trgih.

Na voljo pa bo tudi boljša različica Nokia 6 Arte Black Limited Edition, ki bo imela več delovnega pomnilnika RAM in dvakrat več prostora za shranjevanje podatkov.

Nokia 5

Malce okleščena različica šestice - ima isti procesor in podobno kakovost izdelave, a manjši zaslon, manj pomnilnika in malce slabši fotoaparat.

 

Nokia 3

Najmanj zmogljiv novi pametni telefon znamke Nokia, a tudi najcenejši. Prav tako bo imel ohišje iz aluminija, imel pa bo nekoliko manjši zaslon (5 palcev) ter fotoaparat z 8MP.

 

Tri nove pametne telefone znamke Nokia bo poganjal operacijski sistem Android, natančneje različica Android 7.0 Nougat.

HMD Global, podjetje, ki ima v lasti pravice za prodajo mobilnikov pod znamko Nokia, obljublja, da bodo vsi trije modeli uporabnikom ponujali čisto izkušnjo Androida. To pomeni, da na pametnih telefonih ne bo prednameščenih aplikacij proizvajalca, temveč le privzete Googlove.

Pri HMD Global so obljubili tudi, da se z novimi pametnimi telefoni Nokia vrača nekdaj zelo priljubljena mobilna igra Snake oziroma Kača. Na voljo bo v Messengerju, Facebookovi aplikaciji za hitro sporočanje.

 

Vrača se legenda

V drugi polovici leta 2017 na trg pride tudi prerojena Nokijina klasika - mobilnik Nokia 3310. Napravi, ki je bila izredno priljubljena v prvi polovici prejšnjega desetletja in se je drži sloves neuničljive, so pri HMD Global namenili predelavo.

 

Novodobna Nokia 3310 je tako kot predhodnik klasičen mobilni in ne pameten telefon, kar pomeni, da zna klicati, pošiljati SMS-e, posneti fotografijo nizke ločljivosti ali pognati igro Kača.

 

HMD Global obljublja, da bo baterija Nokio 3310 z enim polnjenjem v stanju pripravljenosti ohranila cel mesec.

Članek je bil prvotno objavljen na siol.net/digisvet.

Viri: HMD Global

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. februar 2017
3361
27. februar 2017
Vrnila se je legendarna Nokia 3310.
Android