Vsebine, ki smo jih v letu 2014 na Najdi.si najbolj iskali

Tehnik 23. december 2014
/PublishingImages/najdi-si-hero.jpg

Slovenci v iskalnik Najdi.si vsako leto vnesemo na stotine milijonov iskalnih nizov. Letošnje leto ni bilo pri tem nobena izjema. Vas zanima, katere Slovenke smo letos na njem najbolj iskali? Ali pa športnike? Morda gospodarstvenike?  Odgovor na ta in še kakšno drugo vprašanje boste dobili v spodnjih vrsticah.​​​​​​

 

 

​Najbolj iskane vsebine
Leto 2014 je Sloveniji prineslo kar nekaj naravnih katastrof. Najprej nas je v začetku leta napadel žled, kasneje še silovite poplave. Vse to se je zelo odražalo na iskalniku Najdi.si, na katerem smo letos še posebej veliko iskali informacije o vremenu. Vreme je bil letos celo najbolj iskana vsebina izmed vseh na Najdi.si! Nekoliko manj smo iskali brezplačne filme, SMS-sporočila, horoskop in Facebook.​​​ ​

 

Najbolj iskani slovenski in tuji dogodki
Od slovenskih dogodkov so letos največ pozornosti pritegnile poplave. Zelo veliko pozornosti je pritegnilo tudi politično dogajanje. Prav vsa preostala štiri mesta v prvi peterici najbolj iskanih slovenskih dogodkov namreč zasedajo tovrstne vsebine. Najbolj so nas zanimale informacije v zvezi Janezom Janšo v zaporu, malenkost manj predčasne državnozborske in lokalne volitve, neuspeh Alenke Bratušek pred Evropsko komisijo ter padec nepremičninskega zakona. Od tujih dogodkov so nas najbolj zanimale olimpijske igre v Sočiju. Ta rezultat nikakor ne preseneča, saj smo imeli Slovenci na teh igrah kup blestečih rezultatov, in to na številnih frontah. Drug najbolj iskan tuji dogodek je bila kriza v Ukrajini, sledijo SP v nogometu, vojna v Siriji in SP v košarki.

Najbolj iskane Slovenke in Slovenci
Najbolj iskana Slovenka je bila že drugič zapored Tina Maze. Ostala mesta v prvi peterici so zasedla La Toya, Tanja Žagar, Ines Juranovič in Urška Čepin. Na lestvici najbolj iskanih Slovencev najdemo na vrhu Janeza Janšo, mesto pod njim je zasedel velikan slovenske narodnozabavne glasbe, Lojze Slak. Sledijo jima Jan Plestenjak, Brendi in Borut Pahor.   

Najbolj iskani slovenski politiki
Janez Janša je tudi na lestvici najbolj iskanih slovenskih politikov zasedel prvo mesto. Takoj za njim so se uvrstili Alenka Bratušek, Borut Pahor, Eva Igrl in Zoran Janković. Predsednik vlade Miro Cerar je, morda nekoliko presenetljivo, pristal šele na šestem mestu.

Najbolj iskani slovenski glasbeniki
Med slovenskimi glasbeniki je bila najbolj iskana Tanja Žagar. Po lanskem prvem mestu so Modrijani letos zasedli drugo. Preostala mesta v prvi peterici pripadajo ženskam. Tretje mesto je zasedla Rebeka Dremelj, četrto Špela Grošelj, peto pa Saša Lendero.

Najbolj iskani slovenski športniki in športnice
Lestvica najbolj iskanih slovenskih športnikov in športnic je postala že nekoliko predvidljiva, saj je na vrhu že četrto leto zapored Tina Maze. Druga in tretja stopnička na zmagovalnem odru sta letos skakalno obarvani. Zasedata jo smučarska skakalca Robert Kranjec in Peter Prevc. S četrtim mestom je stopničke za las zgrešil simpatični boksar Dejan Zavec, peto mesto je osvojil naš hokejski ponos Anže Kopitar.

 

Najbolj iskani slovenski gospodarstveniki
Med gospodarstveniki sta bila pričakovano najbolj iskana Samo in Iza Login. Snovalca govorečega mačka Toma sta požela našo pozornost , ker sta bila letos okronana za najbogatejša Slovenca. Tretje mesto je zasedel Igor Akrapovič, četrto in peto pa sta pripadli Danieli Bervar in Tatjani Fink.

Celotno statistiko iskanj v letu 2014 si lahko preberete na internetnem naslovu http://goo.gl/LQfO3M.

Vira: TSmedia in http://pomoc.najdi.si/dogaja-na-najdi-si/top-vsebine-na-najdi-si/

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. december 2014
2324
30. december 2014
Vsebine, ki smo jih v letu 2014 na Najdi.si najbolj iskali
Android, iOS, Windows Phone 8, Windows Phone 7, BlackBerry OS