WhatsApp dobil novost, ki jo njegovi uporabniki morate poznati

Tehnik 25. avgust 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/whatsapp-trik-kavcic-avg21-hero.jpg

Mobilna aplikacija WhatsApp, preko katere lahko uporabniki med seboj komuniciramo in si pošiljamo posnetke, je dobila pomembno novost. Po novem lahko v njej pošiljamo slike in videe tudi tako, da so prejemniku vidni samo enkrat. No, če prejemnik med ogledom na skrivaj naredi zaslonski posnetek, sliko oziroma video še vedno lahko vidi večkrat. Četudi se da to WhatsAppovo novost zaobiti, je vseeno pomemben doprinos k večji zasebnosti pri komuniciranju preko te aplikacije.

Pošiljanje slik in videov v mobilni aplikaciji WhatsApp na način, da so prejemniku vidne enkrat, poteka takole:

 • Najprej v aplikaciji WhatsApp odpremo klepet, v katerem želimo poslati sliko ali video.
 • Nato v spodnjem delu klepeta pritisnemo bodisi na ikono v obliki sponke bodisi na ikono v obliki kamere. Sponko pritisnemo, če želimo poslati že izdelano sliko ali video. Kamero pa, če želimo poslati še ne izdelano sliko oziroma video.
 • Za tem želeno sliko oziroma video izberemo iz galerije oziroma naredimo novo.
 • Nato v spodnjem delu zaslona pritisnemo na ikono s številko ena in prekinjenim krogom. S tem vklopimo enkratni ogled.
 • Uporabniki lahko nato po želji posnetek pred pošiljanjem še nekoliko spremenimo. Lahko mu dodamo na primer kakšno nalepko. Seveda pa to ni nujno.
 • Za konec samo še pritisnemo na gumb za pošiljanje sporočila, ki je tik ob gumbu za vklop enkratnega ogleda, in posnetek se pošlje.
 • Zasebnejši način pošiljanja posnetkov je uporabnikom mobilne aplikacije WhatsApp že na voljo. 


  Pri Tehniku smo ga že lahko preizkusili in nam je na Androidu dobro deloval. Če vam še ni na voljo, preverite, ali imate naloženo zadnjo različico aplikacije. Lahko, da ga zaradi stare različice aplikacije še nimate.

  Omejevanje ogledov poslanih posnetkov sicer ni nekaj novega pri mobilnih aplikacijah. Že kar nekaj časa lahko posnetke na tak način pošiljamo v zelo priljubljeni mobilni aplikaciji Instagram. Nas pa ne preseneča, da jih lahko sedaj tudi v WhatsApp. Zakaj? Aplikaciji Instagram in WhatsApp imata namreč enakega lastnika – Facebook.

  Vir: Blog.whatsapp.com (tekst in slika)


  Nalaganje vsebine
  © 2021 Telekom Slovenije
  25. avgust 2021
  5753
  25. avgust 2021
  WhatsApp dobil novost, ki jo njegovi uporabniki morate poznati