WhatsApp odslej s funkcionalnostjo, ki smo jo dolgo čakali

Tehnik 12. november 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/whatsapp-sporocila-kavcic-nov20-hero.jpg

WhatsApp bo po novem nudil še več zasebnosti. Sporočila, ki jih bomo pošiljali, se bodo namreč lahko po določenem času izbrisala. WhatsApp je sicer že sedaj nudil precejšnjo zasebnost, saj se sporočila in klici v njem že nekaj časa šifrirajo.

Uporabniki bomo lahko po novem v WhatsAppu določili, ali želimo, da se naša prihodnja sporočila izbrišejo ali ne. V klepetih ena na ena bosta to lahko določila oba sogovornika, pri klepetih v skupinah pa administrator. Na žalost WhatsApp sprva ne bo omogočal, da nastavimo, čez koliko časa naj se sporočila izbrišejo. Izbrisala se bodo po sedmih dnevih. Lepo bi bilo, če bi nam pozneje omogočil tudi, da sami natančneje nastavimo, kdaj naj se izbrišejo. Verjamemo, da bo marsikateri uporabnik želel, da se izbrišejo občutno prej kot šele po pretečenih sedmih dnevih.

Če bomo želeli, da se naša prihodnja sporočila v nekem klepetu, ki ga imamo v mobilni aplikaciji WhatsApp, po sedmih dnevih izbrišejo, bomo morali narediti naslednje:

 • V aplikaciji WhatsApp bomo najprej odprli želeni klepet.
 • Nato bomo v klepetu pritisnili na ime kontakta (lahko tudi na ime skupine), ki se nahaja v zgornjem delu.
 • Za tem bomo pritisnili na »Disappearing messages« (po potrebi zraven tudi na »CONTINUE«).
 • Za konec pa na prikazani strani vklopili gumb »On«.
 • Postopek vklopa nove funkcionalnosti lahko preverite tudi v spodnjem videu.

   

  Če bomo želeli, da se naša poslana sporočila ne bodo več brisala, bomo morali narediti skoraj enak postopek, kot smo ga zapisali zgoraj. Le na koncu bomo morali vklopiti gumb »Off« in ne »On«.

  Na enak način, kot smo zgoraj opisali za mobilno aplikacijo WhatsApp, se lahko novo funkcionalnost vklopi oziroma izklopi tudi v WhatsAppu za splet in namizne računalnike.

  WhatsApp, ki je v lasti Facebooka, pa sicer še zdaleč ni edina aplikacija za klepetanje, ki omogoča brisanje poslanih sporočil v klepetih. Facebook že nekaj časa omogoča brisanje sporočil v klepetih v istoimenskem družbenem omrežju. Pa tudi v aplikaciji Messenger in Instagramu.

  WhatsApp bo omenjeno brisanje sporočil omogočil enkrat v tem mesecu. Če vam novost ta hip še ne dela, potrpite. Kmalu bi morala. Preverite pa tudi, ali imate na svojo napravo naloženo zadnjo različico aplikacije WhatsApp (če to uporabljate), saj vam novost morda ne dela zaradi prestare različice aplikacije.

  Viri: About.fb.com, Youtube.com, Youtube.com.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  12. november 2020
  5457
  12. november 2020
  WhatsApp odslej s funkcionalnostjo, ki smo jo dolgo čakali