Windows 10 dobil novost, ki jo bodo mnogi oboževali

Tehnik 29. april 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/WINDOWS-10-OPRAVILNA-VRSTICA-KAVCIC-APR21-hero.jpg

Številni uporabniki osebnih računalnikov vsakodnevno uporabljamo operacijski sistem Windows 10. Ta operacijski sistem nam je že doslej nudil precej. Po novem pa nam bo še eno izjemno uporabno funkcionalnost, s pomočjo katere bomo hitreje prišli do informacij, ki jih želimo oziroma potrebujemo.

Po novem bomo uporabniki Windowsov 10 lahko prek opravilne vrstice videli novice, ki jih radi beremo, in tisto, kar nas zanima. Novice in zanimanja bodo prikazani v posebnem oknu oziroma deloma tudi neposredno v opravilni vrstici. Bistvo te novosti je, da bomo dobili vse te informacije prilagojene glede na naše želje oziroma okus.

Zaradi te novosti nam tako ne bo več treba skakati na številne spletne strani, na katerih bi dobili želene informacije, temveč nam jih bo Windows 10 serviral kar sam prek opravilne vrstice. Vse skupaj zveni dobro, upamo, da bo tako tudi v praksi.

Za boljšo predstavo, kako bo zadeva videti, si oglejte spodnji videoposnetek.

 

Kot lahko vidite v videoposnetku, bomo uporabniki prek opravilne vrstice na enem mestu dobili informacije o vremenu, športne izide, informacije o prometu, druge novice …

Podatke o vremenu bomo dobili neposredno v opravilni vrstici. Torej nam oken z vsemi drugimi informacijami niti ne bo treba odpirati, če bomo želeli zgolj izvedeti, kakšna je temperatura zunaj. Glede vremena bomo lahko tudi nastavili, ali naj se nam v opravilni vrstici prikaže samo ikona za vreme ali pa ikona z besedilom. Če bomo izbrali samo ikono, bomo tako prihranili pri prostoru v opravilni vrstici.

Verjetno bi slovenski uporabniki radi videli, da bi lahko izbrali tudi slovenske spletne strani. Torej, da bi jim Windows 10 prikazoval tudi slovenske novice. Je pa vprašanje, ali bo to mogoče. Pri Tehniku se nam zdi, da bomo slovenski uporabniki omejeni zgolj na tuje spletne strani. Upamo, da se motimo.

Nova funkcionalnost Windowsa 10 bo uporabnikom na voljo v prihodnjih tednih. Lahko pa pričakujemo, da je ne bodo dobili vsi naenkrat.

Vir: Blogs.windows.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. april 2021
5641
29. april 2021
Windows 10 dobil novost, ki jo bodo mnogi oboževali