Windows Phone 7 Mango v rokah proizvajalcev

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/WP7_SDK_mango.jpg
WP7 Mango GroupsDobra novica za vse Windows Phone 7 uporabnike, ki nestrpno pričakujemo izid prve večje posodobitve imenovane Mango: Microsoft je včeraj oznanil, da je končna različica posodobitve že v rokah proizvajalcev WP7 pametnih telefonov. V avgustu bodo razvijalci začeli oddajati tudi prve Mango aplikacije, uporabniki pa bomo lahko v nov sadež zagrizli jeseni.

Proizvajalci Mango pripravljajo za jesen

Sedaj so torej proizvajalci Windows Phone 7 telefonov na vrsti, da Mango oz. Windows Phone 7.5 optimizirajo za lastne modele telefonov. Tako obstoječe, kot tiste, ki bodo luč sveta ugledali s prednaloženim Mangom. Glede na to, da priprave na Mango potekajo po načrtih, lahko realno pričakujemo, da bo Mango na prvih telefonih že septembra ali oktobra.

Na Tehniku smo že poročali o novostih in izboljšavah, ki jih prinaša Mango. Med glavnimi so gotovo podpora večopravilnosti, nova različica brskalnika Internet Explorer 9 s podporo za HTML5 in izboljšana orodja za komunikacijo. Povzetek novosti lahko vidiš v spodnjem videu. Če pa te zanima, kako se Mango obnese v praksi, te vabimo k branju prvih vtisov z beto različico na Omniji 7.

Seveda nas vse najbolj zanima, kakšne WP7 telefone bo na trgu ponudila Nokia, ki je z Microsoftom na začetku leta sklenila velikopotezno strateško partnerstvo. V javnost so že priklapljale prve slike in video posnetki prototipa skrivnostne Nokie "Sea Ray", nedvomno pa bo končni izdelek še bolj dodelan.

Zanimiva je tudi še čisto sveža novica, da naj bi prvi Mango telefon na svetu v septembru izdal Fujitsu (žal le na japonskem trgu). Fujitsov WP7 telefon IS12T ima poleg barvitosti in visoko ločljive kamere še eno zanimivo lastnost: vodoodpornost. Telefon si lahko podrobneje ogledaš v spodnjem videu. Kot kaže, bo torej v jeseni izbira Mango telefonov precej pestra!

Mango aplikacije od konca avgusta naprej

Mango prinaša tudi vrsto novih orodij za razvijalce, ki bodo omogočila razvoj naprednih aplikacij. Microsoft je v prejšnjem tednu že najavil, da bo Mango aplikacije možno oddati na Marketplace od 22. avgusta naprej.

Hkrati Microsoft posodablja tudi App Hub, portal za razvijalce. V sklopu nadgradnje bo Marketplace dopolnjen tudi s podporo za 19 novih držav. Žal Slovenija na seznamu na novo podprtih tržišč še ni, tako da še ne bomo imeli priložnosti izkoristiti vrste novih funkcij za upravljanje z aplikacijami.

Windows Phone 7 razvijalska orodja za Mango

Si že preiskusil/a nove slovenske Windows Phone 7 aplikacije?

Da bo čas do jesenske izdaje Manga hitreje minil, te vabimo k testiranju čisto svežih slovenskih Windows Phone 7 aplikacij, ki so prispele na natečaj M:Windows Phone 7. Vse aplikacije so brezplačno na voljo preko Marketplace aplikacije. Na Tehniku si lahko pogledaš tudi podrobne predstavitve vseh aplikacij, na koncu pa ne pozabi glasovati še za tiste najboljše.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
264
24. september 2013
Windows Phone 7 Mango v rokah proizvajalcev
Windows Phone 7