Windows Phone Tango in Apollo z novimi ohišji

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/TangoApolloChassis.jpg

Microsoft je pri strojnih zahtevah in omejitvah telefonov z Windows Phone 7 precej strog. Predpisano je vse, od ločljivosti zaslona do števila gumbov naprej, kar je tudi eden od vzrokov, da so si do sedaj WP7 mobiteli precej podobni (razen par izjem s fizično tipkovnico).

Če lahko verjamemo govoricam na Twitterju, se bo to spremenilo v naslednjih dveh nadgradnjah operacijskega sistema s kodnimi imeni Tango in Apollo. Prvi, Tango, bo poleg videoklicev, podporo LTE omrežjem itd. podpiral zaslone z ločljivostjo 480 x 320 pik, primerne za telefone s QWERTY tipkovnico v stilu BlackBerryev. Apollo oz. Windows Phone 8, ki je v načrtu za izid nekje v 2012, pa podporo 2-jedrnim procesorjem in zaslonom z ločljivostjo 1280 x 720 pik.

Čeprav je višanje strojnih zmogljivosti logično in se za Tango že dlje časa špekulira, da bo omogočil izdelavo cenejših WP7 telefonov (k čemur bi zasloni s slabšo ločljivostvjo vsekakor pripomogli) pa se mi osebno zdijo načrti iz govoric vseeno malo verjetni. 2-jedrni procesorji v telefonih niso več nobena ekostika, z zaslonom z ločljivostjo 1280 x 720 pa se lahko pohvali ravno predstavljeni Galaxy Nexus. Čeprav zaenkrat WP7 ne kaže znake strojne podhranjenosti bi Microsoft z enoletnim čakanjem (za izid Apolla se omenja "late 2012") na podporo trenutni generaciji strojne opreme na široko odprl vrata konkurenci. Kar sem prepričan, da si ne želijo.

vir: wpcentral.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1757
24. september 2013
Windows Phone Tango in Apollo z novimi ohišji
Windows Phone 7