Xiaomi 12T in Xiaomi 12T Pro postavljata nove standarde

Tehnik 7. oktober 2022 Čas branja članka: 2min
/PublishingImages/xiaomi-12Tpro-dogodek-tehnik-okt22-hero.jpg

Kitajski proizvajalec mobilnih telefonov, domače elektronike, naprav pametnega doma, omrežnih rešitev in električne mobilnosti je na nedavnem dogodku predstavil nove najzmogljivejše pametne telefone, tablice in še celo vrsto drugih izdelkov.

Najbolj zanimiva sta vsekakor oba mobilna telefona, Xiaomi 12T in Xiaomi 12T Pro, ki prinašata največ, kar ponuja proizvajalec. Oba se ponašata z enakim zaslonom AMOLED s frekvenco osveževanja 120 MHz ter ločljivostjo 1,5 K. Vstopni model poganja procesor Mediatek Dimensity 8100 Ultra, medtem ko je močnejši »profesionalni« telefon eden od prvih z novim Samsungovim Snampdragon 8+. Najbolj zanimivi so seveda fotoaparati oziroma kamere. Oba imata sprednjo kamero ločljivosti 20 MP, na zadnji strani pa se Xiaomi 12T ponaša s kamero ločljivosti 109 MP, njegov zmogljivejši brat Xiaomi 12T Pro pa s kar 200 MP. Oba imata poleg še širokokotno kamero z 8 MP in makro kamero z 2 MP. Oba se ponašata tudi z močnima baterijama in sicer s kapaciteto kar 5000 mAh, zraven pa podpirata še hitro polnjenje s kar 120 W.

kupi

Oba telefona sta že na voljo tudi v E-trgovini Telekoma Slovenije, še več podrobnosti pa boste lahko kmalu izvedeli v Testu na dlani.

Poleg telefonov je Xiaomi predstavil tudi tablico Redmi Pad, ki sodi v cenovno nižji razred, po funkcionalnostih pa se uvršča v sredino. 10-palčni zaslon visoke ločljivosti in štirje zvočniki s podporo prostorskemu zvoku Dolby Atmos poskrbijo za dobro multimedijsko izkušnjo, poleg tega pa je Xiaomi obljubil, da bo tablica deležna treh let rednih varnostnih popravkov in vsaj dve leti nadgradenj operacijskega sistema.

kupi

Še bolj zanimiva je nova generacija aktivne zapestnice Xiaomi Smart Band 7 Pro, ki je sedaj videti kot športna oziroma kar pametna ura. Z večjim zaslonom in polnim naborom funkcionalnosti, ki vključuje merjenje srčnega utripa, kisika v krvi, spanja, spremljanja gibanja z GPS in sledenja športnim aktivnostim, novi Smart Band 7 Pro pokrije potrebe večine uporabnikov.

kupi

Hkrati je Xiaomi najavil tudi robotski sesalnik Xiaomi X10+, ki poleg običajnih funkcionalnosti, kot so zaznavanje terena in izogibanja preprekam, vključuje tudi samodejno praznjenje posode za prah v lastno postajo.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. oktober 2022
6024
7. oktober 2022
Xiaomi 12T in Xiaomi 12T Pro postavljata nove standarde