Xiaomi Mi Mix 3 Forbidden City Edition

Matej Ribič 7. december 2018 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/mix-3-forbidden-city-ribic-dec18-hero.jpg

Xiaomi Mi Mix 3 je bilo mogoče kupiti že v preteklem mesecu, v decembru pa nam je na voljo tudi posebna različica – Xiaomi Mi Mix 3 Forbidden City Edition. Xiaomi Mi Mix 3 je sicer bistveno popularnejši na azijskem trgu, se ga pa da dobiti tudi znotraj EU za okoli 550 EUR. Kljub nekoliko nižji ceni glede na cene letošnjih paradnih konjev priljubljenih proizvajalcev gre vsekakor za enega izmed boljših mobitelov letos, sploh kar se tiče dizajna. Xiaomi pa želi z različico mobitela Forbidden City zadovoljiti tudi tiste, ki so pripravljeni plačati več, da bodo lahko v žepu nosili redkejši in dražji mobitel od svojih kolegov.

 

 

Zadnja stran Xiaomi Mi Mix 3 Forbidden City Edition je prav tako narejena iz keramike, prekriva pa ga posebna safirno modra barva. Na hrbtni strani naprave se nahaja kitajska mitska zver v zlati barvi – Xie Zhi, ki velja za sveto »žival«, ki naj bi odvračala zlo. Tistih nekaj srečnih bo v škatli lahko našlo še kipec omenjene zveri, prevlečen v 24-karatno zlato, posebej izdelan ovitek s povečanim motivom Xie Zhi v zlati barvi in enak brezžični polnilec kot pri »navadni« različici. Mobitel bo opremljen z 10 GB delovnega in 256 GB notranjega pomnilnika, ostale specifikacije pa ostajajo identične. Mobitel ima 6,39-palčni Samsungov AMOLED-zaslon z ločljivostjo 2340 x 1080 slikovnih pik. Poganja ga Snapdragon 845, spredaj sta dve kameri v ločljivosti 24 MP in globinski senzor z 2 MP, na hrbtni strani najdemo telefoto kamero z 12 MP in širokokotno kamero z 12 MP, vse skupaj pa poganja baterija s kapaciteto 3200 mAh.

 

 

Dizajn mobitelov Xiaomi Mi Mix je bil že od začetka nekaj posebnega in vsako leto razteza meje zaslonov in reže velikosti robov. Xiaomi ponuja po mojem mnenju odlično rešitev, kar se tiče kamere in senzorjev na sprednji strani, ki so skriti pod zaslonom in so vidni, ko zaslon premaknemo navzdol. Takšne mehanske drsnike smo v preteklosti že uporabljali in so se izkazali za dovolj trpežne, vsekakor pa je vredno nekoliko počakati, da vidimo, kako se bodo obnesli. Omenjena izdaja Xiaomi Mi Mix 3 pa nas bo stala okoli 630 EUR. Cena je zelo ugodna, vsaj dokler se zavedamo, da bi za novi iPhone z enako količino notranjega pomnilnika morali odšteti še enkrat toliko.

Vir: gizchina.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. december 2018
4333
7. december 2018
Xiaomi Mi Mix 3 Forbidden City Edition
Android