Xiaomi osmešil OnePlus

Matej Ribič 5. november 2018
/PublishingImages/xiaomi-oneplus-ribic-nov18-hero.jpg

OnePlus je podjetje, ki nam še pred kratkim ni bilo znano in je bilo ustanovljeno šele 2013, sestavljajo pa ga bivši zaposleni podjetja Oppo. Glede na to, da so imeli ogromno izkušenj z mobiteli, so dvomljivim kupcem obljubljali super zmogljiv mobitel za malo denarja. Kar se je na prvi pogled zdelo kot le še ena kitajska znamka, se je hitro izkazalo za ravno nasprotno; njihovi mobiteli so bili hitri in so prejemali redne posodobitve ter pometli s konkurenco pri merjenju v moči.

 

Iz podjetja, ki nam je zagotavljajo, da za mobitele ni treba odšteti veliko, pa je nastalo podjetje, ki zanje računa vse več. Ne samo to, v preteklosti so mnogim tekmecem očitali, da nimajo priključka za slušalke, kar pa so naredili tudi sami pri predstavitvi njihovega najnovejšega mobitela – OnePlus 6T.

 

Mesto najzmogljivejšega mobitela v srednjem razredu pa je z lahkoto prevzel Xiaomi s svojim Pocophone F1. Ta stane na evropskem trgu le 300 EUR in je po surovi moči boljši celo od Note 9 (Exynos različica – EU). Tudi oni obljubljajo najmanj dve večji posodobitvi programske opreme, govori pa se tudi o nasledniku. Svoje moči se zaveda tudi Xiomi, ki je kupcem OnePlus 6T, ki so v Indiji čakali na nov mobitel, delil kalkulatorje s sloganom »DO THE MATH«, podobno pa jih je osmešil prek Twitterja, česar se vse pogosteje poslužujejo podjetja za lastna oglaševanja.

Vir: gsmarena.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. november 2018
4275
6. november 2018
Xiaomi osmešil OnePlus
Android