Xiaomi pokazal mobitel, ki ima zaslon na vseh štirih stranicah

Tehnik 12. februar 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/Xiaomijev-koncept-kavcic-feb21-hero.jpg

Xiaomi, ki mu nekateri pravijo kar kitajski Apple, je presenetil z novim videoposnetkom. V njem je pokazal prav poseben mobitel, ki ima zaslon na vseh štirih stranicah. Ta je tako razpotegnjen na vse štiri stranice.

To, da imajo lahko mobiteli zaslon razpotegnjen na levo in desno stranico, smo že vajeni. Samsung je na primer do danes ponudil že veliko takšnih mobitelov. Nismo pa vajeni mobitelov, ki bi imeli zaslon razpotegnjen tudi na zgornjo in spodnjo. A morda nam bo Xiaomi ponudil takšnega. Mobitel iz omenjenega novega videoposnetka je sicer samo koncept. A saj veste, kako pravijo. Kjer je dim, je tudi ogenj. Zato verjamemo, da bi mobitel iz videa lahko nekoč prišel tudi v prodajo.


Kot je videti v videoposnetku, Xiaomijev konceptni mobitel nima vrat za polnjenje in fizičnih gumbov. Na zadnjem delu sicer obstaja prazen kvadrat, a tu ne gre za klasičen gumb. Ker mobitel nima vrat za polnjenje, je seveda edina možnost polnjenja brezžično polnjenje.

Manjkajoča gumba za nastavljanje jakosti glasu pri tem konceptu nista nobena težava. Kot je videti, se lahko jakost zvoka nastavlja prek zaslona na levem stranskem delu.

Na desnem stranskem delu Huaweijevega koncepta lahko najdemo ikone, ki jih sicer pri sodobnih mobitelih najdemo v zgornjem delu zaslona. Na primer ikono, ki prikazuje napolnjenost baterije, ikono, ki prikazuje, da je vklopljena budilka, ikono, ki prikazuje, da je vklopljen bluetooth …

Spodnja stranica pri Xiaomijevem konceptu ima, kot je videti, nalogo, da vsebine na zaslonu prikaže nekako razširjeno. V videu je prihajanje vsebin iz spodnje stranice na glavno ploskev zaslona videti lepo. Ali bi to želeli tudi pri svojem mobitelu, pa presodite sami.

Xiaomijev konceptni mobitel navdušuje z zaslonom. Navdušuje pa tudi na področju fotografiranja in snemanja. Kot je razumeti Xiaomi, ima spredaj eno oziroma več kamer, skritih pod zaslon. Tehnologija skrivanja kamer pod zaslone resno trka na vrata pametnih mobitelov in jo v prihodnosti lahko pričakujemo pri marsikaterem mobitelu.

Če ste tudi vi eden od tistih, ki so vzljubili kitajskega proizvajalca Xiaomi, si oglejte, katere njegove mobitele prodajamo pri nas.

Viri: Blog.mi.com, Youtube.com, Telekom.si.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. februar 2021
5563
12. februar 2021
Xiaomi pokazal mobitel, ki ima zaslon na vseh štirih stranicah