Xiaomi pokazal neverjeten mobitel Mi MIX Alpha

Tehnik 1. oktober 2019 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/mi-mix-alpha-kavcic-okt19-hero.jpg

Kitajski proizvajalec Xiaomi, ki postaja vse pomembnejši igralec na trgu pametnih mobitelov, je predstavil izjemno zanimiv mobitel Mi MIX Alpha. Gre za mobitel, ki premika meje in ki bo šel tudi v prodajo v manjši nakladi. Njegova proizvodnja naj bi se po načrtih začela decembra

Mobitel Mi MIX Alpha je zares poseben. To lahko opazimo takoj, ko ga zagledamo. Morda je najbolj zanimivo to, da je njegov zaslon s sprednje strani povlečen na večji del zadnje strani. Rezultat je zares impresiven. Se pa sprašujemo, kako zelo uporabno je imeti zaslon na obeh straneh.

 

Druga posebnost pri mobitelu Mi MIX Alpha pa je ta, da ima novinec vgrajeno kamero z neverjetnimi 108 MP. Zanimivo bo videti, kako se ta odreže v praksi. A v teoriji obeta veliko. Mobitel ima sicer poleg kamere s 108 MP tudi kamero z 20 MP, ki je zadolžena za široke posnetke, in telefoto kamero z 12 MP. Vse te kamere pri mobitelu varuje safirno steklo, ki se ponaša z izjemno trdnostjo. Mi MIX Alpha ima obenem tudi čip Snapdragon 855+, kar 12 GB RAM pomnilnika, 512 GB internega spomina, baterijo s kapaciteto 4.050 mAh in podporo za 5G.

Verjetno vas zanima, koliko bo mobitel Mi MIX Alpha stal. Njegova cena bo, preračunano v našo valuto, reci in piši približno 2.560 evrov.

Vir: blog.mi.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. oktober 2019
4856
1. oktober 2019
Xiaomi pokazal neverjeten mobitel Mi MIX Alpha
Android