Xiaomi pokazal tehnologijo, ki odpravlja zavihke in luknje v zaslonih

Tehnik 4. september 2020 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/mi-mix-alpha-kavcic-sept20-hero.jpg

Ta hip ima večina novih mobitelov v zaslonu bodisi luknjo bodisi zavihek za sprednjo kamero (ali več njih). A to bi se utegnilo že relativno kmalu spremeniti. Xiaomi je na YouTubu objavil video, v katerem je prikazal svojo 3. generacijo tehnologije, ki omogoča, da je kamera pri mobitelu skrita pod zaslon. Ob pomoči te tehnologije tako mobitel ne potrebuje zavihka oziroma luknje v zaslonu. Mimogrede, na fotografiji v tem članku ni mobitel, ki ima omenjeno tehnologijo, temveč pred letom dni predstavljeni Xiaomijev model Mi Mix Alpha, ki je prav tako navdušil z dizajnom. Ta mobitel prav tako nima luknje ali klasičnega zavihka v zaslonu.

Xiaomijev novi video, ki prikazuje omenjeno tehnologijo, si lahko ogledate spodaj.

 

Kot lahko vidimo v videu, Xiaomijeva tehnologija deluje zelo dobro. Kamera se lepo skrije pod zaslon in vsaj na videu jo je težko opaziti. Upamo, da je tako tudi v živo.

Sodeč po Xiaomijevem pisanju bi se lahko širša uporaba te tehnologije zgodila v prihodnjem letu. Zdi se torej, da bo Xiaomi prihodnje leto ponudil prvi mobitel, ki bo imel takole skrito sprednjo kamero. Vse kaže na to, da so zavihkom in luknjam v zaslonih šteti dnevi.

Vira: Youtube.com, Blog.mi.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. september 2020
5338
4. september 2020
Xiaomi pokazal tehnologijo, ki odpravlja zavihke in luknje v zaslonih