YouTube je izdal aplikacijo Capture za iOS

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/IMG_1632.png

Najbolj popularna spletna stran z video vsebinami, YouTube, je pred izdala aplikacijo Capture za hitro zajemanje videa in deljenje na širnem internetu. Aplikacija Capture uporabnikom omogoča hitro zajemanje in popravljanje slike zajetega videa. Na voljo je tudi možnost samodejnega deljenja videa po družbenih omrežjih po tem, ko se ta naloži na YouTube.

Aplikacija Capture je trenutno na voljo samo za iOS in sicer za iPhone in iPod touch. Google je v svoji izjavi poudaril, da so aplikacijo Capture naredili z mislijo, da mora biti izjemno hitra in uporabna. Posnet video lahko namreč deliš z najmanj tremi dotiki zaslona. Uporaba aplikacije Capture je resnično enostavna, saj lahko začneš snemati video že takoj, ko jo odpreš.

Iz svoje knjižnice videov lahko na YouTube tudi naložiš kakšen že posnet video. Takoj, ko posnameš ali izbereš obstoječ video, mu lahko dodaš naslov, nastaviš avtomatsko korekcijo barve, omogočiš stabilizacijo in ga tudi porežeš. Zelo mi je všeč, da je ob odprtju aplikacije na voljo opomnik, da moraš napravo obrniti v horizontalno lego, saj na YouTubu vidim vse preveč videov, ki so snemani vertikalno.

Malo manj mi je všeč, da je maksimalna kvaliteta videa, ki ga lahko naložiš 720p, ampak glede na to, da je bistvo aplikacije čim prejšnje deljenje videa med prijatelji, me to ne čudi. Zanimivo je tudi, koliko pozornosti v zadnjem letu Google namenja Apple-ovi platformi, pred svojo Android.

Že uporabljaš novo aplikacijo Capture? Poglej si  testni video in si jo prenesi iz App Stora.

Vir: Youtube
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
983
24. september 2013
YouTube je izdal aplikacijo Capture za iOS
iOS