Z aplikacijo Diet Point do bolj urejene prehrane in manj odvečnih kilogramov

Alja Isakovič 12. december 2013
/PublishingImages/Diet-Point-hero.jpg

Prihajajoči prazniki bodo že tradicionalno obremenili naše želodce in nam podarili še kakšen odvečen kilogram. Zato je to pravi trenutek, da pobližje spoznamo aplikacijo Diet Point, ki ponuja preko 130 podrobnih načrtov za hujšanje za vse okuse. Za tiste, ki diete (še) ne potrebujemo, pa je uporabna kot opomnik za obroke in zakladnica praktičnih nasvetov za bolj zdravo prehranjevanje.

Aplikacijo slovenskih avtorjev, ki sicer govori angleško, si lahko brezplačno preneseš na svoj iPhone ali Android mobitel. Tokrat sem testirala iOS različico. Ob prvi uporabi si ustvariš svoj profil, v katerem poleg svoje teže in višine aplikaciji zaupaš tudi stopnjo aktivnosti. Glede na te podatke ti aplikacija izračuna tvoj indeks telesne mase (ITM oz. BMI) ter priporočeno dnevno količino kalorij.

Glavni adut aplikacije so seveda načrti za diete, ki so razvrščeni glede na želen rezultat, življenjski stil, prehrambene navade in celo krvno skupino. Pri vsakem načrtu imaš na voljo podatek o predvideni izgubi teže, dnevni količini kalorij ter trajanju diete; kratke diete ponavadi trajajo okoli 7 dni, daljše tudi 4 tedne.

Aplikacija Diet Point 

Izbira je res pestra, je pa potrebno za dostop do celotne zbirke diet kupiti naročnino PRO, ki je trenutno na voljo po akcijski ceni 3,59 €. S tem se v aplikaciji znebiš vseh oglasov, pridobiš možnost pregleda nakupovalnega seznama za vsako dieto, možnost izvoza in tiskanja diet ter še marsikaj. Za pokušino lahko pred nakupom neomejena dostopa izbereš katerega izmed brezplačnih načrtov za dieto.

Načrti za diete podrobno pokrivajo vseh pet obrokov dneva. Ob vsakem obroku ti aplikacija priporoča hrano ter praktičen nasvet ali zanimivo informacijo. Pohvalno je to, da te ob tem ne obremenjuje s kalorijami. Uporabna se mi zdi tudi funkcija opomnikov za vsak obrok. Pogosto se mi namreč dogaja, da se tako zatopim v delo, da pozabim ali prestavim kakšen obrok, kar seveda kasneje nadomestim z obrestmi. Seveda si lahko v aplikaciji sam/a nastaviš, kdaj ponavadi ješ kakšen obrok, tako da te Diet Point ob praven času s prijaznim potisnim sporočilom spomni na malico.

Aplikacija Diet Point 

Pri sledenju določene diete je potrebno kar nekaj časa nameniti pripravi na izbran načrt. Pri tem vsekakor pomaga nakupovalni seznam za dieto, ki ga je potrebno odkleniti z nakupom Pro naročnine. Priznam, da se mi ravno tukaj ponavadi zalomi, ko pride do zdravega prehranjevanja. Na aplikacijo, ki bo znala sama tudi skuhati priporočene jedi namreč še čakam. Sama tako še nisem zares testirala nobenega izmed načrtov, saj čez teden redko kuham doma, zunaj pa izbira jedi ponavadi ni ravno pestra ali skladna s priporočili aplikacije.

A vseeno ti lahko aplikacija Diet Point pomaga pri bolj zdravem prehranjevanju tudi če ne slediš kateremu izmed načrtov. Diete lahko uporabiš kot ideje za obroke ali le kot izhodišče za lasten načrt. Poleg tega v aplikaciji najdeš tudi precej aktivne tematske forume, ki so polni nasvetov in vzpodbudnih besed za hujšanje, ki si jih med seboj izmenjujejo uporabniki in uporabnice aplikacije.

Skratka, aplikacija Diet Point je uporabna ne glede na to, ali želiš shujšati ali le nekoliko bolj paziti na svojo prehrano. Morda ti prav z njeno pomočjo uspe lažje preživeti letošnje praznike. Ali se z aplikacijo v žepu le tolažiti, da lahko z dieto vedno začneš jutri.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. december 2013
1925
8. september 2014
Z aplikacijo Diet Point do bolj urejene prehrane in manj odvečnih kilogramov
Android, iOS