Z aplikacijo Frontback do drugačnih "selfijev"

Tehnik 4. november 2014
/PublishingImages/frontback-hero.jpg

Proizvajalci pametnih mobitelov so javnosti predstavili že kar nekaj modelov, ki so še posebej primerni za tiste, ki radi izdelujejo »selfije«. HTC je na primer nedavno predstavil mobitel Desire EYE, ki se pohvali s sprednjo kamero s kar 13 MP in dvojno bliskavico. Sredi julija je zanimiv model Xperia C3 s sprednjo kamero s 5 MP ter bliskavico razodel tudi Sony. Niso pa le proizvajalci mobitelov tisti, ki proizvajajo izdelke, specializirane za izdelavo tovrstnih slik. Tudi razvijalci aplikacij se trudijo v tej smeri. Če se ozremo po spletni tržnici Google Play, najdemo kar nekaj aplikacij, ki so namenjene »selfijem«. Te so si v grobem precej podobne, saj se velika večina osredotoča predvsem na njihovo obdelavo. Ena izmed boljših za obdelavo je zagotovo YouCam Perfect, saj ponuja kopico različnih funkcionalnosti. Med drugim nam omogoča, da si spremenimo barvo kože, dodamo različne barvne efekte, ki se odražajo na celotni sliki, si zgladimo kožo in še bi lahko naštevali. V povsem drugo smer pa gre aplikacija Frontback. Prav zaradi njene posebnosti smo se odločili, da vam jo predstavimo.

 

Z aplikacijo Frontback izdelujemo precej drugačne »selfije«, kot smo bili doslej vajeni. Na njih nismo samo mi, ampak je vidno tudi dogajanje pred nami. Aplikacija namreč naredi en posnetek s sprednjo kamero in enega z zadnjo, nato pa oba združi v eno sliko. Če pred slikanjem s prstom podrsamo po zaslonu, sicer lahko naredimo tudi takšne slike, ki so sestavljene iz dveh posnetkov s sprednjo kamero ali dveh z zadnjo, a to ni smisel aplikacije.

Uporaba aplikacije Frontback je sila enostavna. Vsakič, ko jo odpremo, nam na prvi strani pokaže zadnje slike ljudi, ki jim sledimo. Te lahko, kot smo pri družbenih medijih že vajeni, »všečkamo«, damo pa jim lahko tudi reakcije v obliki slik ali videov. Na prvi strani najdemo tudi gumb, prek katerega izdelujemo svoje slike. Na levi strani se nahaja meni, prek katerega brskamo po slikah drugih uporabnikov, pregledujemo različna obvestila, iščemo profile drugih uporabnikov ter dostopamo do svojega profila. Pregledno in enostavno.

Narejene slike lahko shranimo na mobilno napravo, lahko pa jih pokažemo drugim uporabnikom te aplikacije ter našim prijateljem na družbenih medijih. Če želite na Facebooku ali Instagramu izstopati, boste s temi slikami zagotovo, saj takšnih tako na enem kot drugem družbenem mediju ta hip skorajda ni možno zaslediti. Nič čudnega, ko pa so aplikacije, kot je ta, še precej nepoznane. Frontback si je na primer iz spletne tržnice Google Play do danes naložilo le nekje med 100.000 in 500.000 uporabnikov. Bo pa tovrstnih slik v prihodnosti verjetno več, med drugim tudi zato, ker je HTC za nekatere svoje najboljše mobitele najavil prihod programske opreme HTC EYE Experience, s katero jih je prav tako možno izdelati. Ta je na prej omenjeni mobitel Desire EYE in na One (M8) že zašla, kmalu pa jo lahko pričakujemo še na modelih One (M7), One E8, Butterfly 2, Desire 820, Desire 816, One mini, One mini 2 in One max.

Na Tehniku nas je aplikacija Frontback prepričala in verjamemo, da bo tudi vas. Če ste uporabnik operacijskega sistema Android ali iOS in bi jo radi preizkusili, jo lahko brezplačno dobite na Google Playu oziroma App Storu.

Vira: play.google.com, blog.htc.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. november 2014
2266
5. november 2014
Z aplikacijo Frontback do drugačnih "selfijev"
Android, iOS