Z aplikacijo Hyperlapse do kakovostnih »time-lapse« posnetkov

Tehnik 28. avgust 2014
/PublishingImages/hyperlapse-hero.jpg

Verjetno ste se med uporabo interneta ali gledanjem televizije že srečali s tako imenovanimi »time-lapse« videoposnetki. Gre za posnetke, v katerih se neko dogajanje odvije precej hitreje, kot se je v resnici. Če ste si ob njihovem gledanju zaželeli, da bi jih tudi sami ustvarili, a niste vedeli, kako to storiti, boste verjetno veseli nove Facebookove mobilne aplikacije z imenom Hyperlapse. Z njo jih boste zagotovo znali izdelati.

 

Dober »time-lapse« videoposnetek je posnet tako, da na njem niso vidni tresljaji. Aplikacija Hyperlapse se zna tresljajem precej dobro izogniti. To ji uspeva s pomočjo posebnega stabilizatorja slike, ki spremlja gibanje mobilne naprave. Pri njeni uporabi tako ne potrebujemo stojala, na katerega bi postavili mobilno napravo, ampak lahko snemamo kar z roko. Pri tem pa nismo omejeni samo na snemanje z mesta, ampak lahko to počnemo tudi med hojo, tekom ali prevažanjem s kakšnim prevoznim sredstvom.

 

Aplikaciji lahko v plus štejemo tudi to, da je zelo enostavna za uporabo. Pred začetkom uporabe se nam ni treba prijaviti z nobenim računom. Prav tako pa nas ne bega z različnimi kompliciranimi nastavitvami. Poženeš in snemaš.

Aplikacija Hyperlapse je trenutno žal na voljo le uporabnikom operacijskega sistema iOS. Kdaj, če sploh, jo bo mogoče preizkusiti še na kakšni drugi mobilni platformi, ni znano.

Vira: newsroom.fb.com, itunes.apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. avgust 2014
2178
29. avgust 2014
Z aplikacijo Hyperlapse do kakovostnih »time-lapse« posnetkov
iOS