Z Googlovim Nearby Share-om je odslej mogoče lažje deliti vsebine

Tehnik 18. avgust 2020 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/Nearby-share-kavcic-avg20-hero.jpg

Na Android je prišla sila uporabna novost, ki sliši na ime Nearby Share. Gre za nekakšno platformo, ki omogoča enostavno deljenje stvari med mobiteli z Androidom (kasneje bo ob pomoči Nearby Share-a možno tudi deljenje med mobiteli z Androidom in računalniki Chromebook). Nearby Share je sicer dejansko nekakšna alternativa Applovemu AirDropu.

Zahvaljujoč Nearby Share-u je možno odslej zelo enostavno deliti na primer sliko ali pa kakšno drugo datoteko s prijateljem, ki je v bližini in ki uporablja primeren mobitel z Androidom. Deljenje je bilo seveda možno že prej, a z Nearby Share-om je še enostavnejše.

Predlagamo, da si pogledate spodnji video, v katerem lahko vidite, kako deljenje z Nearby Share-om poteka.

 

Za varnost naj bi bilo pri Nearby Share-u dobro posrbljeno. Deljenje naj bi bilo varno. Uporabniki lahko med drugim tudi nastavimo, komu, ki uporablja to novo platformo, je naša naprava vidna. Tako nam ne more kar vsak, ki je blizu nas, pošiljati stvari iz svoje naprave.

Nearby Share je ta hip na voljo na nekaterih mobitelih Google Pixel in Samsung. Na še več mobitelih z Androidom ga lahko pričakujemo v prihodnjih tednih.

Vira: Youtube.com, Blog.google.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. avgust 2020
5299
18. avgust 2020
Z Googlovim Nearby Share-om je odslej mogoče lažje deliti vsebine
Android