Z nekaj kliki do manekenskega videza ali gore mišic

Renata Anžič Trtnik 13. oktober 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/manekenski-videz-anzic-okt21-hero.jpg

Socialna omrežja so polna popolnih in angelsko lepih obrazov, ki jih uporabniki radi delijo. Že res, da prevladujejo dame, vendar tudi moški so podlegli pritisku, da moraš biti za objavo videti brez napakic in izklesanega telesa. No, potiho najbrž lahko priznamo, da je v vsakem od nas vsaj malo tega, da se svetu rajši kažemo v lepši luči. Z aplikacijo lahko popravite ali povsem spremenite svoj videz: pomladite se, postrižete ali si podaljšate lase, povsem spremenite pričesko ali barvo las, pobrišete pegice, spremenite barvo oči, povečate volumen ustnic, poudarite ličnice, shujšate, povečate zadnjico (nismo se še znebili kardašiank, žal) ali prsi, zožate obseg pasu, podaljšate noge, se lepo naličite ... Naj bodo resnično zgolj v zabavo, da vnesemo nekaj smeha, ali kot pripomoček, da si ogledate sebe s krajšimi lasmi, preden frizer zares odreže dolge lase, na katere ste ponosni. Bodimo raje pristni in iskrenega nasmeha, saj je bolj privlačen kot po račje našobljene ustnice.

InstaBeauty (za Android in iOS)

InstaBeauty je urejevalnik selfijev. Ko na obrazu odstranite morebitne madeže, bodisi pegice, mozolje ali akne, lahko tudi nekoliko zožate nos, spremenite pričesko ... Druga zanimivost, ki jo ponuja ta aplikacija, je, da lahko »popravite« tudi svojo višino. Iz serije fotk naredite kolaž in z objavo očarajte na Facebooku, Instagramu in Twitterju. Aplikacija ponudi več kot 50 stilov ličenja in 100 filtrov. InstaBeauty ima pet glavnih funkcij: Beauty Makeup, Beauty Camera, Beauty Collage, Beauty Video in QuickSnap. Ne čudite se, če vas bo kdo vprašal, kdo je bil vaš vizažist.

Perfect 356 (za Android in iOS)

Več kot 100 milijonov uporabnic širom sveta! Aplikacija Perfect 365 je še ena priljubljena aplikacija, ki omogoča virtualno ličenje in urejanje osebnega stila. Vas zanima, kako bi bili videti z divjo vijoličasto barvo las? Bi se vsaj virtualno sprehodili po rdeči preprogi? Pokukali v zakulisje tedna mode? Vse je samo en dotik stran. V tej aplikaciji je več kot 20 orodij za oblikovanje lastnega stila za ličenje, več kot 200 že izdelanih stilov na en klik, priporočila za ličila in modne izdelke, možnost deljenja na družabnih omrežjih ... Ima tudi navodila različnih umetnikov, ki vam po korakih pomagajo ustvariti želen videz. Druga posebnost je, da se lahko povežete s strokovnjaki za ličila v vaši bližini. Naročite se lahko tudi na dnevne posodobitve mejkapa, stilov in nasvete.

FaceApp (za Android in iOS)

FaceApp je mobilna aplikacija, ki jo je razvilo rusko podjetje za uporabnike platforme Android in iOS. Uporabnikom omogoča, da spremenijo obliko, barvo, stil in dolžino pričeske in svoj celoten videz. Posebna je predvsem zato, ker si lahko tudi spremenimo spol. Da, prav ste prebrali. Torej, najprej ste Jože, čez en klik pa Jožica. Brez bolečin. Prav to je pritegnilo veliko število uporabnikov. Zabavni del, običajno je obratno, pa je ta, da se lahko postarate. Kar zanimivo je videti svojo starejšo različico s sivo brado in sivimi lasmi (ali brez). Vendar pa je ta aplikacija danes podvržena številnim kritikam, saj ji očitajo, da funkcija za staranje obraza ogroža zasebnost uporabnika in je lahko priti do uporabnikovih biometričnih podatkov.

Plastic Surgery Simulator (za Android in iOS)

Z drugimi besedami sam svoj plastični kirurg. Ta aplikacija se razlikuje od večine, ker ima samo eno orodje ‒ tisto, ki lahko dobesedno popači karkoli na vaših posnetkih. Privoščite si obilo smeha s tem, ko boste raztegnili usta na obrazu od Pohorja do Kungote ali izbuljili oči kot vsak mesec, ko zagledate znesek plače na svojem bančnem računu (no, ta je ponavadi za zjokat). Je pa lahko tudi čisto resen programček, da si ogledate sebe v novi luči, kako bi bili videti z manjšim nosom. Vse, kar morate storiti, je, da se dotaknete področja na fotografiji, in ga premaknite, kot želite. Če z rezultatom niste zadovoljni, lahko izbrišete vse, kar vam ni všeč. Lahko si tudi zmanjšate obseg pasu, povečate prsi, lepo oblikujete boke itd.

Body Editor (za Android)

Body Editor vam na fotografijah spreminja obliko telesa. Za razliko od drugih aplikacij je ta narejena posebej za preoblikovanje telesa, zato v njej ni lepotnih filtrov. Glavni njen cilj je, da ste videti natrenirano in športno, tudi če niste telovadili niti dneva. Na voljo je tudi funkcija, zaradi katere shujšate na en sam dotik (škoda, da deluje samo na fotografijah). Poleg tega lahko podaljšate katerikoli del telesa in se spravite vse do košarkarskih mer. Aplikacija zajema tudi orodja, ki posnemajo nekatere plastične operacije. Lahko se celo poigrate, kako bi bila videti tetovaža na vašem telesu. In najboljši del, brez potenja ‒ mišice! Nase si jih naložite, kolikor želite. Morda toliko, kot bi jih radi imeli pa jih nikoli ne boste. Vmes si dodate še bujne lase in ste pripravljeni na Hollywood. Spremembe so videti zelo pristno, če pa vam niso všeč, jih preprosto izbrišite.

Preberite še

Fitnes trenerka in blogerka Nuša Gnezda: »Moji sledilci so realni in dorasli moji filozofiji« (intervju)

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
13. oktober 2021
5785
13. oktober 2021
Z nekaj kliki do manekenskega videza ali gore mišic