Z orodjem AVG AntiVirus do večje varnosti

Tehnik 27. maj 2014
/PublishingImages/avg-hero.jpg

Ozaveščenost o zlonamerni programski opremi, ki preti na osebnih računalnikih, je med uporabniki precej dobra. Drugačna zgodba pa je pri mobilnih napravah. Tam še vedno najdemo veliko število uporabnikov, ki se jim antivirusni program zdi nepotreben. Žal so še kako v zmoti. Število na novo nastale zlonamerne programske opreme namreč iz leta v leto močno narašča. Še posebej pri operacijskem sistemu Android, ki je zaradi svoje odprtosti in izjemno velike količine uporabnikov zelo mamljiva platforma za nepridiprave. V spletni trgovini Google Play najdemo več antivirusnih programov. Zagotovo eden izmed boljših je AVG AntiVirus, ki si ga bomo pogledali v tem članku. Ta obstaja v brezplačni in plačljivi različici. Manj zahtevni uporabniki bodo več kot zadovoljni že z brezplačno.

 

Kot že ime nakazuje, nam AVG AntiVirus služi kot orodje, ki se bori proti zlonamerni programski opremi. In to počne zelo dobro. Nič presenetljivega, ko pa za njim stoji eden izmed bolj priznanih razvijalcev antivirusne programske opreme – podjetje AVG Technologies. Aplikacija na več načinov skrbi, da je naša mobilna naprava zdrava. Nastavimo ji lahko čas, ko naj začne pregledovati napravo (vsak dan ali enkrat na teden) ali pa ji v poljubnem trenutku ukažemo, naj jo pregleda. Zlonamerno programsko opremo išče tudi v realnem času. Tako nam na primer samodejno pregleda vsako aplikacijo, ki jo namestimo. Večino stvari, povezanih z zlonamerno programsko opremo, v njej urejamo prek gumba »Protection«, ki ga najdemo na osnovnem zaslonu.

Čeprav AVG AntiVirus v svojem imenu nakazuje, da gre za aplikacijo, ki se bori proti zlonamerni programski opremi, pa je v resnici več kot samo to. Prek gumba »Anti-Theft« urejamo stvari, ki so nam v pomoč pri izsleditvi naše naprave, če nam jo kdo ukrade ali smo jo izgubili. Vidimo na primer lahko, kje na zemljevidu se nahaja, izbrišemo in zaklenemo njene podatke ter prikličemo alarm, četudi ima ugasnjen zvok. Vse navedene stvari upravljamo na daljavo prek SMS-sporočil ali spletne strani http://m.avg.com/anti-theft. Plačljiva različica AVG Antivirusa nam ponuja še dve zanimivi stvari. Na skrivaj nam slika osebo, če ta trikrat narobe vpiše geslo, lahko pa napravo tudi samodejno zaklene, ko nekdo vanjo vstavi novo SIM-kartico.

 

Gumb »Privacy« nas pripelje do večje zasebnosti na internetu. Aplikacija med drugim ponudi možnost izbrisa podatkov na napravi in SD-kartici, blokiranje klicev določenih oseb oziroma samodejni preklop v tiho zvonjenje ob njihovem klicu ter predloge za izboljšanje zasebnosti na našem Facebook in Google profilu in še kje. Uporabniki plačljive različice dobijo tudi možnost zaklepanja aplikacij in varnostnega kopiranja.

Prek gumba »Performance« mobilno napravo spravimo v boljšo fizično kondicijo. Zapiramo lahko opravila in procese, optimiziramo delovanje baterije in pregledujemo informacije, ki so povezane z njo, brišemo različne stvari (podatke v predpomnilniku, klice in sporočila …), pregledujemo informacije glede zasedenosti internega spomina ter urejamo in pregledujemo porabo podatkovnega prenosa.

Če ste uporabnik Androida in na njem še vedno nimate nameščenega antivirusnega programa, potem sveti rdeč alarm. Namestite ga čim prej! Z AVG AntiVirusom zagotovo ne boste zgrešili. Po večmesečnem preizkušanju se je ta izkazal za zelo zanesljivega in dobrega. Vsekakor je vreden vaše pozornosti.

Vir: play.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. maj 2014
2052
28. maj 2014
Z orodjem AVG AntiVirus do večje varnosti
Android