Z Wunderlist ne boste več pozabili na opravila

Tehnik 26. maj 2014
/PublishingImages/wunderlist-hero.jpg

Mobilne naprave so naše življenje spremenile v marsikaterem pogledu. Na bolje, seveda. Do njihovega prihoda smo si opravila ponavadi zapisovali v listnate beležke in osebne računalnike. Žal to ni bilo idealno, saj imata oba načina določene pomanjkljivosti. Problem pri računalnikih je, da jih ne moremo nositi s seboj in nas tako ne morejo v vsakem trenutku opozoriti na opravila. Na beležke bi sicer lahko, a je to redkokdo počel. Imajo tudi pomanjkljivost, da nas ne morejo opomniti z zvokom. K sreči imamo danes mobilne naprave. Te nosimo s seboj skoraj na vsakem koraku, saj nam ponujajo ogromno različnih funkcionalnosti, med drugim tudi možnost zapisovanja opravil. Za njih bi lahko dejali, da nam omogočajo, da pozabimo na pozabljivost.

 

Za mobilni operacijski sistem Android obstaja več različnih aplikacij, v katere vnašamo svoja opravila. Marsikdo sicer takoj pomisli na Evernote, a obstaja še kar nekaj izjemno kakovostnih alternativ. Z aplikacijo Wunderlist, ki je predstavljena v tem članku, zagotovo ne boste zgrešili. S tem se strinjajo tudi številni zadovoljni uporabniki, ki so ji v trgovini Google Play prilepili visoko oceno 4,4 od 5.

Aplikacija Wunderlist je odličen pripomoček za vsa zasebna opravila, ki jih moramo opraviti. Lahko jo koristimo tudi za službena in ostala opravila, pri katerih sodeluje več ljudi. Omogoča nam namreč, da zadolžitve na enostaven način dodeljujemo različnim uporabnikom. Pohvale vredno pri njej je tudi to, da lahko opravila urejamo iz katerekoli naprave, povezane z internetom. Če smo na poti, jih prek svoje mobilne naprave, doma pa z osebnim računalnikom prek www.wunderlist.com.

 

In kako poteka rokovanje s to aplikacijo? Sila enostavno. V njenem levem delu izbiramo med področji (»Work«, »Private« …), v katera vnašamo opravila. Dodajamo lahko tudi nova. Ko izberemo enega izmed njih, se nam v osrednjem delu prikažejo naša opravila. Pri njihovem dodajanju oziroma urejanju nam aplikacija ponudi kar nekaj možnosti. Žal je za nekatera treba plačati. Da lahko vse uporabljamo v neomejenem obsegu, moramo odšteti 4,49 € mesečne oziroma 44,99 € letne naročnine.

Pri brezplačni različici lahko opravilom določimo osnovne stvari, kot na primer, kdaj jih moramo opraviti in kdaj naj nas aplikacija opomni na njih. Vsak dan lahko v zelo omejenem obsegu koristimo tudi nekatere plačljive funkcionalnosti, a v premajhnem obsegu za kakšne resnejše naloge. Plačljiva različica nam poleg funkcionalnosti osnovne omogoča, da v neomejenem obsegu opravila dodeljujemo drugim osebam, pogovarjanje prek klepetalnice s temi osebami, prilaganje različnih datotek (slike, zvoke, video posnetki …), razdelitev glavnih opravil na več manjših in nova ozadja za uporabniški vmesnik.

 

Aplikacija Wunderlist se je na tem testu zelo dobro izkazala. V plus jih štejemo predvsem to, da jo lahko uporabimo za različne namene. Pohvale vredno je tudi, da je oblikovana tako, da jo še tako neuki uporabnik zelo hitro osvoji. Se je pa med testiranjem pojavila težava. Med preizkušanjem klepetalnice se je njeno delovanje dvakrat ustavilo. A nihče ni popoln. Verjetno se bo stabilnost na operacijskem sistemu Android 4.4, na katerem je bila testirana, z eno od njenih naslednjih različic popravila.

Vira: play.google.com, wunderlist.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. maj 2014
2050
8. september 2014
Z Wunderlist ne boste več pozabili na opravila
Android, iOS, Windows Phone 8