Za dobro počutje #vadidoma

Igor Harb in Tamara Harb 28. april 2020 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/vadidoma-izbor-harb-apr20-hero.jpg

Po dobrem mesecu dela in šolanja od doma sta na preizkušnji tako naše telo kot um. In ker gibanje nedvomno izboljšuje psihofizično počutje, smo zbrali nekaj vaj, ki vam bodo pomagale pri premagovanje ovir. Saj veste, zdrav duh v zdravem telesu.

Telekom Slovenije je združil trenerje, vaditelje in inštruktorje funkcionalne vadbe, fitnesa, pilatesa in joge, ki so pripravili serijo vadb pod sloganom #vadidoma. Vsebine so na voljo na spletni strani neo.io/vadi-doma, uporabniki NEO Smartboxa pa si jih lahko ogledate kar na televizorju, le pritisnite gumb z mikrofonom in recite »Vadba« ali pa »Vadi doma«. Vadbe so razdeljene v sklope in sicer Moč in krepitev, Zdrav um in telo, Za ženske, Za seniorje, Za mamice z malčki, Za pare, Za nosečnice in Za športnike. Vseh vaj je že prek sto in vaditelji nenehno dodajajo nove, tako da je skoraj nemogoče preizkusiti prav vsako in zato smo vam izbrali nabor vadb za različne profile uporabnikov in priložnosti.

 

Atletski trening

Gašper Predanič, trener in nekdanji atlet, je pripravil atletske vaje, ki krepijo celotno telo. Prva dva treninga sta nekoliko daljša, dolga slabe pol ure, tretji, ki je posvečen zadnjici, pa dobrih deset minut. Vaje lahko izvajate ne glede na vremenske razmere, v stanovanju ali zunaj na svežem zraku, z vami pa bo ves čas z razlago in za vzpodbudo že omenjeni trener.

 

Bolečine v hrbtenici

Z delom od doma, zaprtjem športnih objektov in nekoliko več sedenja, lahko hitro nastopijo težave s hrbtom. Če ste že zasledili kakšne neprijetne občutke v predelu hrbtenice, je Špela Jakša, fizioterapevtka, specialistka za postrehabilitacijo ter vodja studia Peti element, za vas pripravila nekaj vaj, ki pomagajo pri tovrstnih težavah.

 

Mame z malčki

Petra Parovel, osebna trenerka in prehranska svetovalka, z vadbami nagovarja mame z malčki, ki niso le družba med vadbo, ampak jih lahko aktivno vključimo. Če vam kak dan ne uspe, ker niste pri volji, ste neprespane ali malčki niso razpoloženi, nič hudega. Vaje so zmeraj na voljo na Neu.

 

V paru

Kakšen dan se lahko športne vadbe lotite kar v dvoje, tudi, če imate na voljo le majhen prostor. A brez skrbi, osebna trenerja Laura Matijašić in Nejc Šimenko bosta poskrbela, da se boste med vadbo dodobra razgibali in ogreli, saj boste slabe pol ure intenzivno delali, v dvoje.

Če vas naš izbor ne nagovori, pa hitro pobrskajte med ostalimi vadbami na neo.io/vadi-doma, če imate Neo Smartbox pa zgolj recite »Vadi doma« in ustrezno vadbo poglejte kar na TVju.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. april 2020
5162
28. april 2020
Za dobro počutje #vadidoma