Začetek prodaje tabličnega računalnika iPad 2 v Sloveniji

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/ipad2slocrowd.jpg

V petek 6. maja ob 19.00 se je uradno začela prodaja druga generacija iPada tudi v Sloveniji. Na Tehniku smo ga že stestirali pred dobrim mesecem dni. Novica o prodaji iPada 2 v Sloveniji se je pojavila šele tri dni pred začetkom prodaje, kar je razveselilo mnoge ljudi, ki še niso imeli najnovejše generacije ali iPada sploh. Samo za vas in tudi zase sem se odpravil v celjski Big Bang pogledat, koliko resnih Apple fanov sploh obstaja ter bil presenečen.

Odpravil sem se predvsem zaradi pretvornika HDMI za priklop iPada 2 na TV, ampak o tem drugič. Iz zgornje slike lahko dobiš občutek, da je bilo kar nekaj ljudi v vrsti za nov iPad 2, ki je šel kot vroče žemljice. iPad 2 si si najprej zbral na oddelku za računalništvo in dobil listek s katerim si ga prevzel na blagajni. Pozneje zvečer sem šel kupit še eno malenkost in ko sem bil pri blagajni, sem ravno ujel prodajalca, ko je štel tiste listke od iPadov in sem jih zraven naštel od 35 do 40, kar ni slabo za prvo uro prodaje. Seveda se to ne moprimerjati s Kitajsko kjer so stali že 24 ur prej v masovnih vrstah.

Pozabil sem omeniti, da so cene iPada 2 enake kot drugod po Evropi, to je 479€ za 16 GB Wi-Fi in 599€ za 16 GB Wi-Fi + 3G (nato dodajaj po 100€ s podvojitvijo prostora). Čeprav so cene iPada enake, cena Smart Coverja ni. Navadni Smart Cover stane 45€ (drugod 39€), usnjeni Smart Cover pa 80€ (drugod 69€), res pa je, da ne vem, koliko stane v iSpot ali iStyle trgovini.

Mobitelova akcija pri kateri dobiš 300€ bonusa za nakup iPada v trgovini iSpot, iStyle, Big Bang ali Harvey Norman velja tudi za iPad 2, tako da ti priporočam, da izkoristiš to ugodno ponudbo.
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
702
24. september 2013
Začetek prodaje tabličnega računalnika iPad 2 v Sloveniji