Zakaj ima iPhone zaslon velik 3,5" (8,89 cm)

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/fourinches.png

Ko je Apple 4. oktobra predstavil naslednjo generacijo iPhona, sem bil razočaran. Zato, ker so predstavili samo hitrejšo različico, v enakem ohišju kot iPhone 4 in drugič in posledično, ker je to pomenilo enako velikost zaslona kot doslej - 3,5" (8,89 cm). V dneh po predstavitvi iPhona 4S sem bral različne objave novinarjev, ki so ravno tako bili razočarani, da se Apple ni odločil za popolnoma novo obliko telefona in večji zaslon.

Veliko se nas je vprašalo, zakaj Apple vztraja z velikostjo zaslona pri 3,5"? Eden pametnejših blogerjev, ki je prej uporabljal iPhone 4 in ga zamenjal za Samsung Galaxy S II z zaslonom v velikosti 4,3" (10,92 cm), je morda prišel do odgovora na to vprašanje. Če pogledaš zgornjo sliko, je z zeleno barvo označeno območje do kod seže palec povprečnega človeka. Lepo je vidno, da je območje pri iPhonu 4 skoraj popolnoma prekrito, medtem ko je to območje pri Samsungu Galaxy S II toliko manjše. Da lahko dosežeš večji del ekrana z enim prstom je posebno uporabno predvsem kadar imaš drugo roko zasedeno ali pa se mogoče sprehajaš po mestu in gledaš navigacijo.

Imam dolge prste in tudi pri Galaxy II dosežem skoraj vse kotičke ekrana, vendar bi si pri iPhonu 5 ali 6 še vseeno želel vsaj 3,7" (9,39 cm) ali maksimalno 4" (10,16 cm) zaslon. Apple je uspešen zato, ker razmišlja drugače kot ostali proizvajalci mobilnih telefonov. Imajo poseben občutek za podrobnosti, ki jih prav nič ne vara.

Kako velik zaslon na mobilnem telefonu bi ti še bil sprejemljiv?Vir: dCurt
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
880
24. september 2013
Zakaj ima iPhone zaslon velik 3,5" (8,89 cm)