Ali veste …

Tehnik 22. april 2022 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/zavarovanje_naprav_tehnik_apr22_hero.jpg

da lahko mobitele, tablice, prenosne računalnike in pametne ure zavarujete tudi pri Telekomu Slovenije?

Drži, če ste, ali pa še boste postali, naš naročnik mobilnih storitev, lahko vse naštete pametne naprave zavarujete tudi proti nepredvidljivim dogodkom, ki niso kriti z garancijo.

Če torej pri vas kupim mobitel, ga lahko tudi zavarujem?

Seveda, zavarovanje lahko sklenete ob nakupu mobitela, tablice, prenosnega računalnika ali pametne ure v Telekomovih centrih, pri naših pooblaščenih prodajalcih, preko našega klicnega centra in preko naše E-trgovine. Višina premije je odvisna od paketa in vrednosti zavarovanega predmeta. Več informacij najdete tukaj.

Prejšnji mobitel so mi ukradli kmalu po nakupu, novega bi rad zavaroval, če se mi to slučajno še kdaj zgodi. Kateri paket zavarovanja krije takšne dogodke?

Držimo pesti 🤞, da se kaj takega ne ponovi. Če pa se, je dobro imeti pravi zavarovalni paket, Vlomsko tatvino in rop krijeta paketa Plus in Premium, žeparjenje pa samo Premium. Več o paketih si preberite tukaj.

 

Kupila bom pametno uro, ki jo bom uporabljala tudi med različnimi športnimi aktivnostmi in me zanima, katera zavarovanja so na voljo?

Za pametne ure nudimo en zavarovalni paket, s katerim boste poskrbeli, da v primeru neprijetnega dogodka nakup ne bo šel v nič. Paket med drugim pokriva rop, vlomsko tatvino, nenamerno poškodovanje, vključno s poškodbo, ki jo povzroči tekočina. Več o paketu pa si preberite tukaj.

Ok, to me zanima. Kakšna pa je cena zavarovanja?

Mesečno plačate 2 EUR, toliko namreč znaša mesečna zavarovalna premija.

Zavarovanje torej plačujem mesečno. A bom prejela e-račun? Moram kaj urediti?

Kar brez skrbi, ničesar ne rabite storiti. Premija bo na računu Telekoma Slovenije in jo boste poravnali skupaj s stroški preostalih storitev enkrat mesečno za pretekli mesec.

A lahko zavarovanje uredim tudi v E-trgovini? Tablico za otroka namreč nameravam kupiti kar v E-trgovini.

Seveda, tudi v E-trgovini lahko sklenete zavarovanje ob nakupu tablice z vezavo mobilnega naročniškega razmerja.

Super, kako dolgo pa je tablica zavarovana? Ali moram kaj storiti, da zavarovanje podaljšam?

Prav nič, zavarovanje se avtomatsko podaljšuje, a največ do 60 mesecev.

 

Prenosni računalnik, ki je zavarovan pri vas, je poškodovan. Kaj naj storim? Koga pokličem za uveljavljanje zavarovanja?

V tem primeru pokličite Pooblaščenca za obravnavo škodnih primerov, ki vas bo vodil skozi postopek prijave škodnega primera. Pokličete lahko na telefonsko številko klicnega centra 01 569 21 72 vsak delovni dan med 09:00 in 17:00 uro. Prevzem in dostavo bo nato opravil kurir, tako da vam poškodovanega predmeta ni treba nikamor nositi.

Imam iPhone in me zanima, kaj krije podaljšano jamstvo, ki je na voljo za Applove izdelke?

Podaljšano jamstvo med 13. in 24. mesecem, ki je na voljo za mobitele znamke Apple, krije katerokoli nenadno notranjo mehansko ali elektronsko okvaro, zaradi katere mobitel ne deluje v skladu z navedbami proizvajalca. Podaljšano jamstvo je vključeno v paketa Plus in Premium.

Ali lahko imam podaljšano jamstvo tudi če nimam iPhona?

Seveda, podaljšano jamstvo med 25. in 36. mesecem je na voljo za vse mobitele razen za mobitele znamke Apple. Vključeno je v paketa Plus in Premium in prav tako krije katerokoli nenadno notranjo mehansko ali elektronsko okvaro, zaradi katere mobitel ne deluje v skladu z navedbami proizvajalca.

Sem samostojna podjetnica. Ali lahko ob nakupu novega mobitela sklenem tudi zavarovanje?

Da, zavarovanje lahko ob nakupu sklenete tudi samostojni podjetniki in pravne osebe. Potrebujete le mobilno naročniško razmerje pri Telekomu Slovenije. Več informacij o posameznih zavarovalnih paketih najdete tukaj.

 

Če v podjetju kupimo pri vas prenosne računalnike, ali jih lahko tudi zavarujemo?

Seveda, z veseljem vam svetujemo pri izbiri in nakupu. Če je podjetje naš mobilni naročnik, pa vam lahko ponudimo tudi zavarovanje in sicer paket za tablične in prenosne računalnike. Cena pa je odvisna od redne cene naprav, ki jih boste kupili, in se začne pri dveh evrih. Več o paketu si preberite tukaj.

Super. Kje lahko dobim več informacij o zavarovanju?

Z veseljem vam bomo pomagali. Lahko se oglasite v našem centru ali pri pooblaščenih prodajalcih. Če nimate časa za osebni obisk, pa lahko pokličite na tel. številko 01 569 21 72, kjer vam bodo razjasnili vse podrobnosti, ki vas zanimajo.

Ok, kaj pa če želim zavarovanje predčasno prekiniti?

Ni problema, to seveda lahko storite v skladu s splošnimi pogoji zavarovanja mobilne opreme .

 

A je Telekom Slovenije sedaj torej tudi zavarovalnica?

Ne, še vedno smo telekomunikacijsko podjetje, a svojim naročnikom poskušamo nuditi vse, kar bi potrebovali, tako vam skupaj z Zavarovalnico Triglav stojimo ob strani tudi takrat, ko se prikrade nesreča, in vam nudimo zavarovanje.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
22. april 2022
5906
22. april 2022
Ali veste …