Zavarujte pametni mobitel in pametno uro! Kako?

Tehnik 21. april 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/zavarovanje-anzic-apr20-hero.jpg

Ne le avtomobila, stanovanja in drugih večjih premoženj, zavarujete lahko tudi svoje elektronske naprave. To ima seveda velik smisel, glede na to, da so za nas precej dragocene in pogosto zanje odštejemo kar »lepo« vsoto denarja. Ker pa jih imamo tudi vsakodnevno veliko v uporabi, je tudi več možnosti, da se zgodi kakšna nezgoda. V tem primeru bomo za zavarovanje še kako hvaležni!

Uganete, katere so najpogostejše poškodbe na pametnem mobitelu?

Se vam morda sanja, kaj bi bil lahko najpogostejši razlog? Poglobili smo se namreč v raziskavo Kelton Research in o poškodbah pametnih mobitelov ugotovili naslednje: daleč najpogostejša poškodba, to pomeni pri skoraj polovici imetnikov pametnega mobitela, je razbit zaslon. S vam zdi znano, kajne? Avtorici prispevka žal tudi ;)

S skoraj tridesetimi odstotki sledita še dve nezgodi, s katerima se prav tako pogosto sreča vsak imetnik mobitela, to sta politje pijače po napravi (oh, ta jutranja kava!) in padec po stopnicah (khm, ko hodiš po stopnicah – glej stopnice!). In ne boste verjeli, menda se kar dvajsetim odstotkom ljudi zgodi, da jim mobitel pade v WC-školjko! Kakor je branje o tem morda zabavno, pa ni tako smešno, če in ko se nam to zares zgodi.

Ne, stvari nočemo prepuščati naključju

Glede na to, da se mnogi žal v zgornjih pripetljajih prepoznamo, lahko sklenemo, da je zavarovanje naprave zagotovo pametna odločitev. Na srečo je Telekom Slovenije v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav pripravil storitev zavarovanja naprav, s katero lažje prebrodimo zaplete, povezane s tovrstnimi nezgodami. Ob nakupu nove naprave pri njih jo lahko tudi zavarujete proti nepredvidljivim dogodkom, ki niso kriti z garancijo proizvajalca.

In katere naprave lahko zavarujete?

Ker brez mobitela pač ne gre …

… in to vsi še kako dobro vemo, si niti ne predstavljamo, da bi ostali brez – za mnoge bi bil že en dan »kritičen«. Zato preverite zavarovanja mobitelov pri Telekomu Slovenije, ki bodo v primeru nezgode pripomogla, da bo vaš pametni mobitel popravljen karseda hitro pristal spet v vaših rokah. Storitev je namenjena naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije, ki so zasebni uporabniki, samostojni podjetniki posamezniki in pravne osebe. Pripravili so tri pakete: Osnovni, Plus in Premium.

Zavarovanje lahko sklenete že od 1,49 evra dalje, različni paketi pa krijejo različne pripetljaje: od nenamernih poškodb, vključno s poškodbo, ki jo povzroči tekočina (napravo smo po nesreči polili s kavo ali pa nas je na poti domov ujel dež in nas premočil do kosti), do zlonamernega poškodovanja s strani tretjih oseb, odtujitve naprave zaradi vloma ali ropa, odtujitve zaradi žeparjenja, odtujitve opreme, ki ni bila brez nadzora in so vam jo odtujili iz žepa vaših oblačil, ročne torbice oziroma druge prenosne torbe in ste jo nosili oziroma držali blizu svojega telesa, kakor tudi nepooblaščene uporabe naprave, ki je posledica odtujitve zaradi vloma, ropa in žeparjenja … Preberite več podrobnosti o paketih zavarovanj mobitelov.

Ali ni super, da lahko zavarujete tudi svoj »lifestyle« dodatek, kot je pametna ura?

Zakaj smo jo označili kar kot »lifestyle« dodatek? Ker pametna ura že dolgo ni več le modni dodatek – čeprav, priznajmo, tudi videti so zelo šik in kul! – temveč uporabniku omogoča vrsto uporabnih storitev, kot so na primer klicanje in pošiljanje sporočil, spremljanje življenjskih funkcij in učinkovitosti fizične vadbe, GPS-navigacija in povezava s spletom. Kar v redu za tako lično in majhno napravo, kajne?

No, če že imate pametno uro ali pa če o njenem nakupu razmišljate, vam toplo priporočamo, da zanjo sklenete zavarovanje. Vendarle gre za enega nekoliko večjih nakupov, ki smo ga najverjetneje kar dolgo načrtovali in najbrž zanj tudi morali varčevati, zato ničesar nočemo prepustiti naključju. Pri Telekomu Slovenije so pripravili posebno in ugodno zavarovanje pametnih ur, ki krije nenamerne poškodbe teh čudovitih napravic, vključno s poškodbo, ki jo na njih povzroči tekočina, in zlonamerno poškodovanje s strani tretjih oseb ter odtujitev zaradi vloma in ropa – preverite! Zavarovanje pametne ure stane manj kot 0, 07 EUR na dan.

 

Ne pozabimo na nepogrešljiva prenosnik in tablico

Seveda, tudi prenosnik in tablica sta nepogrešljiva pripomočka za službene obveznosti, šolske naloge in seveda tudi za preživljanje prostega časa, saj omogočata brskanje po spletu, igranje iger in gledanje televizije, branje e-knjig in najbrž bi lahko še dolgo naštevali. Pogosto sta tako enako nepogrešljiva kot pametni mobitel, v nekaterih primerih najbrž še bolj. Pri Telekomu Slovenije zato lahko zavarujete tudi prenosnik in tablico; s sklenjenim zavarovanjem pridobite kritje za nenamerne poškodbe naprave, vključno s poškodbo, ki jo na njih povzroči tekočina, in za zlonamerno poškodovanje s strani tretjih oseb ter seveda tudi odtujitev naprave zaradi vloma in ropa – preberite več.

Bolj enostavno od tega ne gre!

Torej, kako in kje lahko sklenete zavarovanje svoje naprave? Zavarovanje sklenete ob nakupu naprave. Zdaj, ko vse urejamo od doma, lahko to storite v E-trgovini Telekoma Slovenije, sicer pa – ko se življenje vrne v normalne tirnice – to lahko storite tudi v Telekomovih centrih, na prodajnih mestih pooblaščenih prodajalcev Telekoma Slovenije in prek klicnega centra Telekoma Slovenije.

Še pred časom, v katerem moramo vsi čim več časa preživeti doma, so pri Telekomu Slovenije prišli do odlične rešitve. Zato stranki v primeru škode ni treba narediti nič drugega, kot samo poklicati škodni center in povedati, kaj se je zgodilo. Vse preostalo nato uredijo pri njih – pridejo po mobitel, tablico, prenosnik ali pametno uro, napravo odnesejo na popravilo in jo nato popravljeno vrnejo. K vam domov ali kam drugam – kakor boste rekli.

Klik za več informacij o zavarovanju naprav pri Telekomu Slovenije

Preverili smo tudi, kako se zavarovanje obnese v praksi

Matej iz Logatca:»V pisarni se mi je po nesreči prevrnila steklenica z vodo in ker Murphy vedno deluje, seveda ravno na moj prenosnik. K sreči sem se spomnil, da sem ga ob nakupu pri Telekomu Slovenije tudi zavaroval. Takoj sem poklical škodni center in prijazna uslužbenka je hitro uredila vse preostalo. Naslednji dan je kurir prišel po moj prenosnik in mi ga čez dober teden popravljenega spet prinesel nazaj. Zelo poceni sem jo odnesel!«

Sabina iz Kranja:»Mobitel mi je padel na tla in se seveda grdo razbil. Poklicala sem škodni center in od tu naprej je šlo vse bliskovito hitro. Takoj naslednji dan je kurir prišel k meni v službo po poškodovan mobitel in čez nekaj dni mi ga je popravljenega prinesel nazaj. Ker sem veliko v službi, me je bilo malo strah, kako bomo to izpeljali, ampak so se res maksimalno potrudili in se prilagodili mojim željam.«

Oton iz Postojne:»Božiček mi je letos prinesel pametno uro in bil sem res zelo vesel. Potem pa mi je eno nedeljo pri sestopu z Nanosa spodrsnilo in sem padel. Pri tem sem z levo roko očitno nekam udaril in ura se je ob tem razbila. Lahko si predstavljate mojo žalost! Naslednji dan sem poklical škodni center in povedal, kaj se mi je zgodilo. Poslali so kurirja po uro in ker je bila preveč poškodovana, se je ni dalo več popraviti, zato mi je čez nekaj dni kurir prinesel drugo. Res lepo!«


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. april 2020
5148
21. april 2020
Zavarujte pametni mobitel in pametno uro! Kako?