Zbogom Ovi

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/nokia-ovi-logo.jpg

Pri Nokiji so presenetili s še eno v vrsti nenavadnih odločitev. Potem ko so energijo vlagali v spremembo pisave so se sedaj odločili ukiniti blagovno znamko Ovi.

Le ta bi mogla biti uporabnikom Nokij dobro znana. Tu so spletna trgovina Ovi Store, zemljevidi Ovi Maps in skupek programske opreme za osebne računalnike Ovi Suite, če jih naštejem le nekaj.

Vendar brez skrbi, le te bodo ostale točno take, kot so, kot bo začrtani poti sledil tudi nadaljni razvoj. Dejansko se poslavlja le ime Ovi, ki ga bo Nokia zamenjala preprosto kar z napisom Nokia. Tako bomo kupovali aplikacije v Nokia Store, sledili cestam v Nokia Maps itd.

Nokia potezo utemeljuje kot veliko večjo prepoznavnost znamke Nokia po svetu, kar je verjetno res. Kot je res tudi, da ni minilo niti 5 let, odkar smo Nokia Maps in Nokia PC Suite menjali za Ovi alternative ...

Poleg uradne razlage pa se lahko brez pretirane uporabe domišlije spomnim še ene. Od najave partnerstva med Nokio in Microsofotom je govora tudi o vključitvi Ovi Maps v Windows Phone 7. In na HTCjevem telefonu se Nokia Maps bere precej bolje kot Ovi Maps. Za Nokio. :)

vir: Nokia Conversations

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1721
24. september 2013
Zbogom Ovi
Windows Phone 7