Želite vračilo dohodnine 13 dni prej?

Tehnik 5. februar 2019 Čas branja članka: 2 min
/PublishingImages/davki-samo-danes-vita-feb19-hero.jpg

Danes, 5. 2., je zadnji dan, ko še lahko vložite zahtevo za vračilo dohodnine za vzdrževane družinske člane. Vsi, ki boste zahtevo vložili prek mobilne aplikacije eDavki, pa imate podaljšan čas oddaje do 20. 2. Vračilo dohodnine boste prejeli pa 13 dni prej, kot je zakonsko določen rok. Finančna uprava RS (Furs) želi namreč uporabnike spodbuditi k elektronski oddaji vloge, saj to zanjo pomeni enostavnejšo in hitrejšo obdelavo podatkov.

Glavne prednosti mobilne aplikacije eDavki so hitrejše in preprostejše izpolnjevanje obrazcev, predizpolnjeni obrazci z vašimi lanskimi podatki, možnost oddaje vloge 24 ur na dan in možnost pregleda oddanih vlog.

 

V aplikacijo eDavki se lahko prijavite z istim uporabniškim računom, ki ga imate že za spletni portal eDavki. Če ga nimate, ga lahko seveda hitro ustvarite v aplikaciji.

O aplikaciji, ki jo je Furs predstavil v začetku letošnjega leta, smo pri Tehniku že pisali. Več si preberite tukaj. Če aplikacije še nimate, si jo lahko za Android naložite s te strani, za iOS pa na tej strani.

Viri: fu.gov.si, play.google.com, itunes.apple.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. februar 2019
4435
5. februar 2019
Želite vračilo dohodnine 13 dni prej?