Zimske Olimpijske igre na kanalih Telekoma Slovenije

Tehnik 4. februar 2022 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/zoi22-ts-tehnik-feb22-hero.jpg

Z otvoritvijo XXIV. zimskih olimpijskih iger v Pekingu se pričenja največji športni dogodek leta in naročniki Telekoma Slovenije si boste lahko vse najpomembnejše dogodke ogledali v živo ali z zamikom prek različnih kanalov. Tukaj smo zbrali ključne dogodke in informacije o tem, kje jim slediti.

TV Slovenija bo svoj 2. program skoraj izključno posvetila prenosu olimpijskih tekmovanj, saj obljubljajo kar 200 ur premiernega programa in posnetkov. Zaradi časovne razlike med Pekingom in Slovenijo bodo nekateri dogodki potekali sredi noči, pri čemer bo TV Slovenija ne glede na uro v živo prenašala alpsko smučanje in druge športe, v katerih bodo sodelovali naši. Vsak dan se bo okrog 8. ure začel olimpijski studio, kjer boste lahko izvedeli vse o razvoju dogodkov in aktualnem dogajanju. Gostje v studiu bodo dodali strokovni pogled na dogajanje, novinarske ekipe TV Slovenija pa se bodo vključile v prenos z izjavami športnikov in prispevki o dogajanju ter vzdušju na Kitajskem. Posnetki najpomembnejših tekem in tistih dogodkov, ki se bodo prekrivali, bodo predvajani čez dan. Na prvem programu boste po vsaki informativni oddaji dobili vse olimpijske novice, največ pa v Olimpijskem dnevniku, ki bo na sporedu v osrednjem terminu po Športu ob 19:50.

 

Poleg TV Slovenija bo športne dogodke iz Kitajske prenašal tudi Eurosport, ki bo za olimpijske igre dodal tri dodatne kanale, posvečene posameznim športom:

  • Eurosport 3: hokej na ledu
  • Eurosport 4: drsanje
  • Eurosport 5: curling

Žal bodo vsi brez slovenskih komentatorjev, a najbolj atraktivne dogodke si boste naročniki s programsko shemo Mega HD lahko ogledali tudi na Eurosport 4K v ultra visoki ločljivosti UHD/4K.

Telekom Slovenije bo na platformi NEO pripravil kanal, prilagojen olimpijskim igram, saj boste lahko z glasovnim ukazom »olimpijada«, »olimpijada Peking« ali »olimpijske igre« prišli do posebne strani Olimpijada, kjer bodo zbrani vsi najnovejši in najbolj gledani dogodki, tako da bodo ključni nastopi naših športnikov in razni finalni obračuni takoj na voljo.

Evropska zakonodaja zagotavlja, da lahko vsi naročniki RTV Slovenija prek spletne ali mobilne aplikacije spremljajo olimpijske igre po celotni Evropski uniji, naročniki televizijskih storitev Telekoma Slovenije pa to naredite še lažje z aplikacijo NEO. Prek aplikacije in spletnega vmesnika je na voljo tako TV program v živo kot tudi ogled nazaj, najpomembnejše dogodke pa si lahko tudi posnamete in si jih ogledate do 30 dni po izvirnem predvajanju. Prav funkcija Ogled nazaj bo v tem času najbolj pomembna, saj tekmovanja potekajo na drugi strani sveta, z začetkom prvih dogodkov že ob sredi noči, ko nas večina še spi.

 

Če storitve gledate na poti, bodite pozorni tudi na kakovost omrežja WiFi ali mobilnega omrežja prek katerega ste prijavljeni, saj to vpliva na kakovost slike. V tujini lahko izbirate med različnimi mobilnimi operaterji, tako da lahko v primeru počasne povezave poskusite z drugimi. Bodite pozorni tudi na porabo mobilnih podatkov, ki jo lahko zmeraj preverite z aplikacijo Moj Telekom, kjer lahko tudi zakupite dodatne količine.

kupi

Kaj gledati?

Že prvi dan olimpijskih iger se bodo naši športniki pomerili v smučarskih skokih (moški in ženske), v smučarskem teku in biatlonu, v nedeljo pa se bo teku in skokom pridružil še smuk. Kdo bo v boju za medalje je zaenkrat še seveda prezgodaj govoriti, a naši smučarji, tekači, biatlonci, skakalci in deskarji so pripravljeni in zagreti, mi pa bomo seveda stiskali pesti.

Na Telekomu Slovenije smo ob olimpijskih igrah za člane programa zvestobe pripravili posebno akcijsko ponudbo Športni vrhunci zime, v kateri lahko ugodneje in na obroke dobite televizorje in pametne ure.


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
4. februar 2022
5858
15. februar 2022
Zimske Olimpijske igre na kanalih Telekoma Slovenije