Znane naprave, ki bodo dobile nov Android Lollipop

Tehnik 20. oktober 2014
/PublishingImages/android-lolipop-cover.jpg

Težko pričakovani operacijski sistem Android Lollipop je že začel svoj pohod na mobilne naprave. Najprej sta ga, pričakovano, dobila Nexus 6 in Nexus 9, kmalu pa bo pridrvel še na številne druge naprave. Spodaj smo za vas našteli nekaj tistih, ki ga bodo dobile. Vseh ta hip žal še ne poznamo, saj na primer Samsung in LG še nista podala svojih imen. Dopuščamo pa tudi možnost, da bo katero izmed spodaj omenjenih podjetij omogočalo nadgradnjo še za kakšno svojo drugo obstoječo napravo.

Na Googlovem spisku naprav, ki bodo dobile Liziko, najdemo naprave, ki sodijo v Google Play edition, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 prve in druge generacije ter Nexus 10.

HTC-jev spisek sestavljajo One Mini, One Mini 2, One (M8) in One (M7). Sicer se nedavno predstavljenega modela Desire EYE ne omenja, a predvidevamo, da bo tudi ta omogočal nadgradnjo.

Sony bo Liziko omogočal na številnih napravah. Njegov spisek sestavljajo Xperia Z1, Xperia Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z1S, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z, Xperia Z Ultra, Xperia ZR, Xperia ZL in Xperia Tablet Z.

Tudi Motorolin spisek za Liziko je precej dolg. Na njem so DROID Ultra, DROID Mini, DROID Maxx, Moto G prve in druge generacije, Moto G s 4G LTE, Moto X prve in druge generacije ter Moto E.

Vira:
http://www.redmondpie.com/android-5.0-lollipop-for-samsung-htc-sony-motorola-lg-list-of-supported-devices/
http://android-developers.blogspot.com/2014/10/android-50-lollipop-sdk-and-nexus.html

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. oktober 2014
2246
30. oktober 2014
Znane naprave, ki bodo dobile nov Android Lollipop
Android