ZTE MF60 uFI - dostopna točka

Jan Omahen 24. september 2013
/PublishingImages/mf60a.jpg

Poplava pametnih mobitelov z velikimi  in preglednimi zasloni je sprožila tudi revolucijo pri uporabi interneta, saj mobilni internet jemlje vedno večji kos pogače svojemu starejšemu/močnejšemu/večjemu bratu. Redno "mobilnih" je kar tretjina Facebook in polovica Twitter uporabnikov, številke pa so iz meseca v mesec večje. Tudi uporabniki storitev Mobitel sledimo svetovnim trendom in pridno obiskujemo družabna omrežja ter mobilne novičarske portale. Do nekaterih je mogoče dostopati kar prek aplikacij, za vse to pa seveda potrebujemo internet.

Za uporabo pametnih mobitelov je torej dostop do interneta nujen, pa naj gre za mobilni internet ali pa uporabo katere izmed brezžičnih dostopnih točk. Alternativa oziroma bolje rečeno hibrid obeh možnost pa je ZTE MF60 uFI, mobilna dostopna točka.

Prva uporaba

Uporaba je zares preprosta, naprava deluje praktično samodejno. Ima tri načine uporabe, vsak si bo seveda izbral tistega, ki mu najbolj ustreza. Če si lastiš napravo z vgrajeno brezžično mrežno kartico (prenosnik, mobitel, tablica), bo seveda najlažje, če MF60 preprosto vklopiš in ga najdeš na seznamu dostopnih točk. Druga možnost pa je, da modem priključiš prek USB-vhoda na računalniku in ga tako povezanega uporabljaš za dostop do interneta. Tretja možnost je kombinacija obeh, prek USB-vhoda MF60 priklopiš na računalnik, z ostalimi napravami pa se povežeš na modem brezžično. Na ustvarjeno dostopno točko se lahko poveže do 8 naprav.

Napredni uporabniki ne boste prikrajšani za dostop do nastavitev naprave, ki so dostopne na hhtp://192.168.0.1/. Za vpis potrebuješ tudi PIN-kodo uporabljene kartice.

Hitrosti in delovanje

Modem "na papirju" dosega hitrosti do 21Mb/s proti uporabniku in 5,76 Mb/s od uporabnika, seveda pa je hitrost odvisna predvsem od oddaljenosti bazne postaje ter geolokacije. Najboljše hitrosti bo modem dosegal, če ga postaviš nekam ob okno, nikakor pa ga ne skrivaj pod mizo. Deluje po standardih 802.11 b/g/n. Če modem vzameš s teboj na pot oziroma ga ne priklopiš na elektriko, bi moral zdržati 4 ure, čeprav je nam kar nekajkrat zdržal tudi več kot štiri ure. Še hitrosti, na različnih lokacijah sem nameril hitrosti med 3Mb/s in 11Mb/s, kar je več kot zadovoljivo za dobro uporabniško izkušnjo.

Izgled in uporaba

Dostopna točka MF60 izgleda kot mobitel z zares majhnim OLED zaslonom, ki pa ponuja prav vse, kar potrebuješ za hiter pregled moči signala in omrežja. Kot je preprosta uporaba, je preprost tudi izgled. Črna, lepo zaobljena "škatlica" je videti zelo diskretno in bo lep dodatek na mizi ali pa celo v notranjosti avtomobila

Komu je namenjen?

Nepogrešljiv bo predvsem za tiste, ki ste veliko na poti. Dostopno točko lahko uporabljaš praktično kjerkoli na poti, omejitev je le dostop do omrežja. Seveda je kljub prenosljivosti primerna tudi za manjše pisarne in domačo uporabo, kjer bo internet uporabljalo več uporabnikov naenkrat. Lotili pa smo se še posebne akcije, o kateri si lahko več prebereš spodaj.

Pripravili pa smo še nekaj posebnega, 10 Intertours taksijev smo opremili z Instant Internetom, ki med vožnjo omogoča brezplačno brskanje po spletu. Naroči si svoj internet taksi, vse o akciji pa bomo sproti objavljali tudi na naši Facebook strani.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1104
24. september 2013
ZTE MF60 uFI - dostopna točka