• /PublishingImages/ios_inspires_me-screenshot.jpg

  7 strani s primeri dobro oblikovanih mobilnih aplikacij

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Privlačna ikona, prijazen uporabniški vmesnik in celo predstavitvena spletna stran lahko mobilni aplikaciji ali storitvi pomagajo pri preboju iz množice dolgočasnih tekmecev. Če se spopadaš z izzivi oblikovanja za mobilne naprave, ti za navdih priporočamo obisk sledečih spletnih strani.

  iOS Inspires Me

  http://www.iosinspires.me/iOS Inspires MeSpletna stran na zanimiv način ponuja navdih za vse elemente mobilnih aplikacij: ikone, uporabniške vmesnike, predstavitvene strani ter povezave na različne vire za oblikovalce. Med viri najdemo raznovrstne predloge za ikone in uporabniške vmesnike, uporabne pripomočke za oblikovalce ter praktične nasvete.

  Mobile UI Patterns

  http://mobile-patterns.com/Mobile UI PatternsZbirka različnih rešitev za najpogostejše funkcije aplikacij, kot so npr. začetni zasloni, prijavna okna, opozorila, nastavitve in še marsikaj. Enostaven način, da hitro preverimo, kako najbolj priljubljene aplikacije rešujejo pogoste probleme. Podobna spletna stran je tudi Pattrns.

  CSS iPhone

  http://cssiphone.com/CSS iPhoneZbirka ekranskih posnetkov mobilnih spletnih strani. Včasih je mobilna različica obstoječe spletne strani bolj prikladna kot samostojna mobilna aplikacija (že zaradi združljivosti z različnimi mobilnimi platformami), zato tudi na tem področju prav pride kakšna sveža ideja.

  TappGala

  http://www.tappgala.com/TappGalaŠe ena zanimiva zbirka ekranskih posnetkov različnih mobilnih aplikacij. Pregledovanje je možno po kategorijah, za vsako aplikacijo je na voljo več reprezentativnih posnetkov.

  FWA Mobile of the Day

  http://www.thefwa.com/mobile/FWA Mobile of the DaySpletna stran Favourite Website Awards (FWA) vsak dan predstavi izvirne mobilne vsebine. Priročno je, da lahko do izbora dostopamo tudi preko mobilne različice strani (http://m.thefwa.com/). Preko iskalnika so nam na voljo tudi pretekle vsebine ter možnost pregledovanja glede na mobilno platformo ali obliko.

  MOObileFrames

  http://moobileframes.tumblr.com/MOObileFramesZanimiva zbirka načrtov mobilnih uporabniških vmesnikov, kjer lahko dobimo vpogled v celoten kreativni proces načrtovanja aplikacij. Pri posameznem primeru lahko namreč s klikom na sliko načrta pridemo do spletne strani avtorja, ki ponavadi vsebuje podrobnejšo predstavitev primera in končni izdelek ali uporabne nasvete za oblikovalce.

  UI Guidelines for mobile and tablet web app design

  http://www.mobilexweb.com/blog/ui-guidelines-mobile-tablet-designUI Guidelines for mobile and tablet web app designPri večini predstavljenih strani je poudarek na iOS aplikacijah, kar seveda ne pomeni, da na drugih platformah ni dobro oblikovanih aplikacij. Osnovni elementi učinkovitega mobilnega oblikovanja so prenosljivi med platformami, vsekakor pa je koristno, da kot oblikovalec poznamo splošne oblikovne smernice posamezne platforme.

  Zato seznamu uporabnih strani dodajamo še zbirko povezav do uradnih UI in UX vodičev za vse glavne mobilne platforme - od Androida pa vse tja do webOS-a, vključno z nepogrešljivimi Applovimi iOS Human Interface Guidelines.

  Katero spletno stran pa ti najraje uporabljaš za iskanje oblikovalskega navdiha?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
244
24. september 2013
7 strani s primeri dobro oblikovanih mobilnih aplikacij
Aplikacije