• /PublishingImages/ibomber-3.jpg

  Odličen Tower Defense na iPadu - iBomber Defense

  24. september 2013 - Tehnik

  Nobena skrivnost ni, da je velik del iger na mobilnih platformah pravzaprav prenos iger Flash, ki smo jih dolga leta igrali v brskalnikih na osebnih računalnikih. Seveda na tem ni nič slabega, saj zasloni na dotik in razmeroma zmogljive strojne specifikacije prinašajo bolj naravno in prijetno izkušnjo igranja. Poleg tega pa so nam na voljo povsod, saj jih lahko nosimo s seboj na napravi in ne potrebujemo povezave z internetom.

  Med najbolj priljubljenimi žanri iger Flash so tako imenovane igre Tower Defense. Gre za preprost koncept – igra nas postavi v vlogo branilca, kjer moramo z različnimi stolpi zaustaviti sovražnike, ki želijo prek vnaprej začrtanih poti doseči cilj, ki ga branimo. Gre za žanr, ki je kot ustvarjen za tablične računalnike, vendar do sedaj nisem uspel odkriti igre, ki bi koncept resnično uspešno prenesla tudi na operacijski sistem iOS.

  V igri iBomber Defense sem našel odgovor na svoje želje. Dogajanje igre je postavljeno v drugo svetovno vojno, kjer se prek 22 stopenj spopademo z nasprotniki, ki prihajajo iz različnih smeri, mi pa jih moramo s pravo kombinacijo različnih stolpov zaustaviti še preden se prebijejo do naše baze. Na voljo imamo različna orožja in dodatke, s katerimi povečujemo doseg orožja ali upočasnimo nasprotnike. Posamezna orožja lahko tudi nadgradimo, s čimer povečamo hitrost streljanja in škodo, ki jo povzročijo.

  Sive lase nam povzročajo različni nasprotniki – od navadnih vojakov do oklepljenih tankov in bojnih ladij, ki nam vračajo milo za drago in neusmiljeno napadajo naše obrambne položaje. Tako bomo veliko pozornosti namenili tudi popravljanju svojih orožij. Vsake toliko časa nas presenetijo še zračni napadi, ki pa jih igra napove vnaprej, tako da se lahko brez težav pripravimo.

  Z zmago si pridobivamo točke, s katerimi lahko kupimo nove nadgradnje za svoja orožja, občasno pa igra sproži protinapad, kjer moramo na že preigrani stopnji ponovno ubraniti svoje položaje.

  Grafika in zvok sta odlična, igra pa ponuja več težavnostnih stopenj, tako da se je zlepa ne naveličamo. Kljub temu, da je igra na prvi pogled preprosta, kmalu ugotovimo, da moramo pravilno in pravočasno razpostaviti obrambne stolpe, saj nas bodo v nasprotnem primeru sovražniki hitro preplavili. V tem primeru je koristna inovacija »previjanje« stopnje, saj lahko zadnji val sovražnikov začnemo znova in prilagodimo strategijo. Ko to enkrat storimo, moramo nato počakati tri napade, preden je možnost spet na voljo.

  Kljub temu, da ne prinaša nič posebej novega, je igra odlično zasnovana in si zasluži mesto na iPadu. iBomber Defense je vsekakor vredna 2,99 €, kolikor je potrebno zanjo odšteti v Applovem App Storu.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1538
24. september 2013
Odličen Tower Defense na iPadu - iBomber Defense
Novice
iOS