• /PublishingImages/banner-openblend.jpeg

  OpenBlend konferenca

  24. september 2013 - Tehnik

  Java nas spremlja že kar nekaj časa, novosti in sprememb pa je vedno več. Če želiš biti na tekočem z novimi orodji in tehnikami ali pa spoznati profesionalce, s katerimi lahko izmenjaš izkušnje pri delu z javanskimi tehnologijami, obišči OpenBlend konferenco 7. oktobra na Ljubljanskem gradu.

  OpenBlend je novo ime že uveljavljene konference JavaBlend, posvečene javanskim tehnologijam, ki iz bolj korporativnih rok prehaja v upravljanje odprtokodne skupnosti - društva OpenBlend.

  Primarno je konferenca namenjena razvijalcem, ki pri svojem delu uporabljajo javanske tehnologije. Zanimiva pa je tudi za vodje IT in razvojnih oddelkov ne glede na tehnologije, ki jih trenutno uporabljajo, saj skozi konferenco lahko dobijo hiter vpogled v razvoj dogodkov v javanskem svetu, ter izkušnje in nasvete javanskih strokovnjakov iz prve roke.

  Konferenca je med poznavalci domače javanske srenje znana po odličnih tujih predavateljih. Nekaj vročih tem konference:

  - Open source je danes velik posel. Je pa tudi dober način, da postaneš boljši programer. Dimitris Andreadis, projektni vodja JBoss AS, bo povedal kako.

  - Java je danes več kot le programski jezik. JVM je tehnološko čudo, za katerega se pojavljajo bolj dinamični jeziki. Jeff Brown, član ekipe Grails/VMWare bo pokazal kaj vse zna Groovy.

  - Kaj je novega v svetu JEE? Zakaj ne bi izvedeli kar od človeka, ki je napisal eno najbolj uporabljanih EJB3 implementacij. Carlo de Wolf, član ekipe JBoss EJB3 / AS.

  - Kdor dela v Java-i kaj obširnega, pogosto trpi 'Classpath glavobol'. Temu bo kmalu odklenkalo. GlassFish že uporablja OSGi. Sanjeeb Sahoo, bivši Sun-ovec bo pojasnil ...

  - Sacha Labourey bo predstavil svoj novi projekt CloudBees (za ljubitelje oblakov in podjetniško usmerjene) ... To je človek, ki je ustanovil JBoss Europe in nasledil Marc Fleuryja.

  Na konferenčni strani - www.openblend.org si lahko prebereš več o letošnjem programu<http://www.openblend.org/sl/program>, že potrjenih predavateljih ter o društvu OpenBlend, ki konferenco organizira.

  Predavatelji:

  Sasha Labourey, Gregor Berginc, Carlo De Wolf, Martin Pregelj, Sanjeeb Sahoo, Dimitris Andreadis, Jeff Brown, Martin Soc


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1433
24. september 2013
OpenBlend konferenca
Novice