• /PublishingImages/oppo_finder-kladivo.jpg

  Pametni telefon ali kladivo?

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Zadnje čase poskušajo telefoni svojo vzdržljivost dokazati tudi z zabijanjem žebljev v deske. Nokia Lumia 900 in HTC One X sta preživela, sedaj je izziv sprejel še kitajski telefon Oppo Finder, ki je trenutno najtanjši pametni telefon na svetu. Kaj ti bo torej kladivo, če imaš pametni telefon!

  Oppo Finder - najtanjši telefon na svetu in kladivo

  Pametni telefoni postajajo res vse bolj univerzalno uporabni in to ne le zaradi množice aplikacij. Za zmožnost konkuriranja kladivom se lahko telefoni zahvalijo predvsem trpežnemu steklu Gorilla Glass, ki ga proizvaja podjetje Corning.

  Celotna zgodba z zabijanjem žebljem pa se je v bistvu začela že v sredini maja, ko je po spletu zaokrožil spodnji posnetek Nokiinega paradnega Windows Phone telefona, Nokia Lumia 900, ki se je suvereno spopadel z žeblji. Gledanje spodnjega posnetka je lahko kar mučno, zato naj te že na začetku potolažim s tem, da Lumia test uspešno zdrži. Kljub temu pa ti odsvetujem, da bi kaj podobnega poskušal tudi doma.

  Na izziv se je odzval tudi eden izmed ruskih lastnikov telefona HTC One X, ki je dokazal, da lahko tudi HTC-jev paradni Android telefon brez tragičnih posledic služi kot kladivo. Kljub uspešni demonstraciji tudi lastnikom družine HTC One odsvetujem tovrstne poskuse v domačem okolju ;)

  Kot kaže, postaja zabijanje žebljev novi standard za preverjanje trpežnosti pametnih telefonov. Tako se je pred kratkim na spletu pojavil tudi video novo najavljenega telefona Oppo Finder, ki je sicer na voljo le na kitajskem trgu. Poleg vzdržljivosti se omenjeni telefon lahko pohvali še z izjemno elegantno linijo, saj je debel oz. suh le 6,65 mm. Trenutno najtanjši pametni telefon na svetu po obliki sicer precej spominja na iPhone, vendar ga poganja Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

  Tudi pri testu z žeblji se je ta kitajski suhec izkazal kot nekaj posebnega, saj lahko žeblje z le manjšimi praskami zabijamo z vseh strani naprave. Vsekakor v tem primeru ne gre za ceneno kitajsko robo! No, vsaj glede na spodnji video.

  Seveda pa tile občudovanja vredni videi ne zagotavljajo, da bodo omenjeni telefoni preživeli prav vse padce in udarce. Zasloni so namreč najbolj občutljivi čisto na sredini, posledice pa so precej odvisne od moči in kota padca, zato previdnost (ali dodaten ovitek) ni odveč! A vseeno se mi zdi pohvalno, da tudi fizična vzdržljivost postaja vse pomembnejša lastnost naših dragocenih napravic.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
384
24. september 2013
Pametni telefon ali kladivo?
Novice