• /PublishingImages/nokia_c5.jpg

  Pet najlepših mobitelov za vsakogar

  24. september 2013 - Sašo Šketa

  Ob debati, kateri mobitel kupiti, se ljudje ponavadi razdelimo v dva različna tabora. V prvem dajejo prednost strojni opremi, medtem ko drugi v prvi vrsti zagovarjajo zunanji izgled. Seveda ni vse tako črno-belo, vmes so še neštete nianse sivine.

  Sam recimo ne bi kupil mobitela s štirijedrnim procesorjem in UHDTV zaslonom, če bi se mi ob pogledu nanj vsakič malo obrnil želodec. Tudi izgled ima svojo funkcijo in pravila. Ne moremo ga povsem zanemariti. Predstavljaj si recimo modro pomarančo.

  Med razmišljanjem o vsem tem, sem se odločil pobrskat po spominu o mobitelih, ki so balzam za oči in hkrati niso popolnoma neuporabni, ali okrašeni s kičastimi dragulji.

  Sony Ericsson Xperia X8

  SE Xperia X8

  Prihajajoči telefon iz serije Xperia, X8, najprej prepriča s svojimi barvitimi kombinacijami. Eden izmed lepših mobitelov z Androidom je ravno prav velik, da se prilega vsaki roki. S prijetno zaobljenimi stranskimi linijami in svetlimi barvami ohišja, dobimo občutek, kot da zaslon ni omejen le na dimenzije telefona.

  Samsung U900 Soul

  Samsung U900 Soul

  Brušeno kovinsko ohišje je pri tem drsnem telefonu najbolj markantna značilnost. Skupaj s steklenimi površinami daje občutek kakovosti in elegance. Pogled se prav kmalu ustavi na zanimivem področju kvadratne oblike tik pod zaslonom. V mislih imam navigacijski smernik, ki je pravzaprav majhen zaslon na dotik. Mobitel je leta 2008 dajal zelo futurističen občutek.

  Motorola Milestone

  Motorola Milestone

  Milestone z eno besedo? Industrijsko. Ostri robovi, hladno kovinsko ohišje, velik zaslon in nič kiča. Pod zaslonom se skriva presenečenje. Tipkovnica, na kateri najprej zasije velik pozlačen navigacijski gumb, nudi kanček topline, ki zaradi kontrasta še toliko bolj pogreje. Prijetna topla barva se ritmično ponavlja na tipkovnici.

  Apple iPhone (prva generacija)

  iPhone

  Čez petdeset let bom ob misli na iPhone najprej zagledal njegovo prvo inkarnacijo. Resnično ikoničen mobitel je od starejših bratov elegantnejši zaradi zadnjega dela ohišja. Polirano kovinsko jabolko pride do izraza z brušeno kovino, ki ga obdaja. Tudi robovi ohišja so bolj prijetno zaobljeni, kot pri novejših različicah. Klasika.

  Nokia C5

  Nokia C5

  Klasičen dizajn, velik zaslon, velike tipke, kovinski elementi, tanko ohišje, vse na ravno pravem mestu ... je sploh kaj pri tej Nokii, kar ne bi bilo všečno? S svojo obliko C5 uspešno združi tisti domač občutek preteklosti, s sedanjostjo. Mobitel je na voljo v beli in črni barvi. Prva daje igriv, slednja bolj resen pridih. Nekaj za vsakogar.

  Kateri pa so tvoji favoriti med najlepšimi mobiteli?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1195
24. september 2013
Pet najlepših mobitelov za vsakogar
Novice