• /PublishingImages/open_feint-android.png

  Dosežki in značke za bolj zanimive mobilne aplikacije

  23. september 2013 - Alja Isaković

  NagradaKako uporabnike spodbuditi, da bodo redno uporabljali našo aplikacijo? Zadnje čase je vedno bolj popularen odgovor na to vprašanja dodajanje značk, točk in dosežkov v vse vrste aplikacij, ne le igre.

  Na srečo za razvijalce je na trgu vedno več sistemov, ki olajšajo vključevanje različnih virtualnih nagrad in priznanj v aplikacije. Seveda je pred dodajanjem značk, dosežkov in ostalih mehanik iger potrebno temeljito razmisliti o tem, kakšno vrsto uporabe bodo s tem spodbujali in ali so nagrade v naši aplikaciji sploh smiselne.

  Kako vključiti virtualne nagrade v aplikacije?

  Ko opravimo to domačo nalogo, se je seveda potrebno odločiti, ali bomo mehanike igre sprogramirali sami, ali pa bomo v aplikacijo vključili eno izmed uveljavljenih platform. Uporaba že uveljavljenih platform nam lahko prihrani čas, hkrati pa s tem pridobimo še dodatne možnosti za promocijo aplikacije znotraj mreže posameznega sistema. Nenazadnje nam bodo tudi uporabniki hvaležni za to, da bodo preko enega sistema imeli dostop do vseh priljubljenih iger.

  Tu se sicer izbira nekoliko zaplete, saj imamo za različne operacijske sisteme na voljo že kar nekaj precej podobnih omrežij, ki vsa obljubljajo obilico zabave, družabnih elementov in enostavno promocijo za razvijalce.

  Zato bomo tokrat izpostavili le tri tovrstne ponudnike, ki jih je mogoče vključiti v Android aplikacije:

  OpenFeint logoOpenFeint

  Podprti operacijski sistemi: iOS, Android, beta API za ostale platforme

  Verjetno najbolj znana platforma, ki je vključena v številne popularne igre kot so npr. Fruit Ninja, Pocket God in Tiny Wings. OpenFeint razvijalcem omogoča enostavno dodajanje dosežkov in družabnih komponent k igram. Svojo uspešnost lahko nato kot uporabniki primerjamo s prijatelji ali z najboljšimi igralci iz celega sveta. Preko posebnih aplikacij, kot je Feint Game Spotlight (za Android), lahko uporabniki enostavno dostopajo do aplikacij, ki vključujejo OpenFeint.

  OpenFeint za Android aplikacijeOpenFeint trenutno podpira tako iOS kot Android igre, prejšnji mesec pa so oznanili OpenFeint Connect, zbirko API-jev v beta različici, s pomočjo katerih bodo podprli tudi ostale platforme (npr. Windows Phone 7) in aplikacijske trgovine.

  Scoreloop logoScoreloop

  Podprti operacijski sistemi: iOS, Android, Bada, Windows Phone 7 (beta)

  Podobno kot OpenFeint tudi Scoreloop omogoča enostavno vključevanje dosežkov, lestvic uspešnosti in različnih družabnih komponent v mobilne igre. Poleg tega Scoreloop podpira tudi virtualne valute znotraj iger, kar je za razvijalce lahko potencialno tudi dodaten vir zaslužka. Tako kot OpenFeint ima tudi Scoreloop svojo aplikacijo, preko katere lahko dostopamo do aplikacij v mreži Scoreloop.

  Scoreloop

  Kot zanimivost velja omeniti še iniciativo "Go Android", v okviru katere Scoreloop iOS razvijalcem ponuja pomoč pri prenosu iger na platformo Android. Seveda se iščejo predvsem igre, ki bodo izkoriščale družabne elemente sistema Scoreloop.

  Everbadge logoEverBadge

  Podprti operacijski sistemi: Android

  Novinec na trgu, ki ponuja možnost dodajanja značk v različne vrste Android aplikacij, ne le v igre. Sistem poleg tega razvijalcem ponuja možnost dodatnega zaslužka preko priporočil za druge aplikacije v sistemu Everbadge. Tako kot OpenFeint in Scoreloop tudi EverBadge že ponuja lastno aplikacijo Apps, Games, Chat & More za dostop do vseh aplikacij v mreži. Vsekakor zanimiva opcija tudi za bolj "resne" aplikacije.

  EverBadge aplikacija

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
238
24. september 2013
Dosežki in značke za bolj zanimive mobilne aplikacije
Novice
Android